Kreditpróba

PTEA Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán ebben az évben is kiemelt figyelmet fordítunk a végzős középiskolás diákokra, a legszélesebb körben szeretnénk megismertetni Karunkat leendő hallgatóinkkal. Ennek egyik eszközeként 2018 februárjától újra indul Kreditpróba – Készülj az egyetemre az egyetemen! című programunk középiskolás diákok számára.

A program keretében a Kar által kínált szakok iránt érdeklődő középiskolásoknak lehetőségük nyílik arra, hogy közvetlenül szerezhessenek tapasztalatot az egyetemi oktatásról. A diákokat olyan valódi, féléves egyetemi kurzusokra invitáljuk, amelyekhez nem szükséges speciális előismeret. Az órákat a késő délutáni időpontokban hirdettük meg annak érdekében, hogy a középiskolás diákok az iskolai tanóráik végeztével kényelmesen részt vehessenek az általuk kiválasztott kurzuson. A félév során a diákok választhatnak, hogy megmaradnak kívülálló érdeklődőnek, vagy érdemjegyet is szereznek. A program lényeges vonása, hogy aki érdemjegyet szerez, és a későbbiekben Karunk hallgatójává válik, elismertetheti az elvégzett kurzust. A kurzust eredményesen teljesítő diákok oklevelet kapnak, amit majd hallgatóként érdemjegyre válthatnak, és megkaphatják érte a megfelelő kreditet.

Kreditpróba nem felvételire felkészítő program, így nem garantálja, hogy a diákok a felvételi eljárás során bekerülnek az egyetemre, de ha ez sikerült, egy vagy néhány kurzust máris teljesítettek. Az óralátogatások során pedig sokkal több élményt, tapasztalatot és ismeretet szerezhetnek az egyetemről, mint egy nyílt napon vagy tájékoztató előadás keretében. A programra elsősorban 11-12. évfolyamos diákokat várunk, de szívesen látjuk a 10. évfolyamos érdeklődőket is.

A képzés ingyenes, jelentkezni elektronikusan lehet 2018. február 12-ig a PTE BTK honlapján keresztül: http://btk.pte.hu/kreditproba

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.