Bonis Bona – díj

Fülöp_László

Fülöp László, iskolánk tanára kiemelkedően eredményes és áldozatos tehetséggondozó munkája elismeréseként „BONIS BONA – A nemzet tehetségeiért” díjban részesült, amelyet dr. Rétvári Bence miniszter-helyettes adott át.

Fülöp László 1984 szeptembere óta tanít iskolánkban történelmet. Ötször volt osztályfőnök, 2005 – től pedig a történelem-földrajz munkaközösség vezetője is. Számos alkalommal megkapta a „Vállamat tartom neked” díjat. Több alkalommal volt a hátrányos helyzetű diákok alkotta Arany János Tehetséggondozó Program osztály tanára, akikkel szintén több megmérettetésen indult, kiváló sikereket elérve.

Kiemelkedő eredményeket ért el a történelemtanításban, diákjai felvételi eredményei és egyetemi sikerei bizonyítják ezt, valamint az egyéni és a csoportos tehetséggondozó munkában, versenyfelkészítésben. Legnagyobb érdeme az a jelentős hozzáadott érték, amely támogatott diákjai hosszú eredménylistájában, diákjai fejlődési ívében ölt leginkább testet. Kimagasló eredményeit magas szintű szakmai tudása mellett, legendásan a szigor és a szeretet tökéletes elegyével érte el.

A versenyekre való felkészítés során különös figyelmet fordít tudásának, tapasztalatainak átadására. Óráin kívül is lehetőségeket teremt a diákoknak a tárgyban való elmélyülésre. A szakmai megmérettetésekre való felkészüléskor korábbi és általa készített feladatsorokon keresztül hónapokon át készíti fel a diákokat és folyamatosan teszteli tudásukat szövegértésben, kép és hanganyag felismerésben, lexikális tudásban a szóbeli előadásmód fejlesztésével, gyakorlati (rátermettséget igénylő) feladatokkal, vaktérképekkel. Otthoni felkészülésre szakmai irodalmat ír össze. Minden évben szeptembertől júniusig több 3 fős csoport munkáját koordinálja, évente 25-30 diákot von be a versenyfelkészítésbe. Fejleszti a tanulók önbizalmát, hogy bátran nézzenek szembe a kihívásokkal, nehézségekkel.

Végigkövetve sikerekben gazdag pályafutását, egy olyan pedagógus képe rajzolódik ki, aki a tanórákon kívül is önfeláldozó módon foglalkozik a diákjaival – mindegy, hogy történelmi, vagy bármilyen közismereti témából való megmérettetésről van szó –, hogy ez által tapasztalatokhoz, sikerekhez segítse őket.

 

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.