Virtuális Erőmű Program

Iskolánk a Vized csoport kezdeményezésére a 2018/19-es tanévben csatlakozott a Virtuális Erőmű Programhoz. Belépésével vállalta, hogy részt vesz a 2018/19-es tanév fenntarthatósági hetének programjában, valamint a szűrőkkel és hűtővel ellátott adagolók átadását követően az egyszerhasználatos, eldobható PET palackok számát jelentősen csökkenti az iskolai környezetben.

Március 6-án, a nemzetközi energiatakarékossági világnapon a Virtuális Erőmű Program 2019-es, X. Jubileumi Díjátadó Gáláján iskolánk igazgatója Dr. Zalay Szabolcs a Parlamentben átvette az Energiatudatos Iskola címet, melyet egy évig birtoklunk, és remélhetőleg vállalásaink teljesítésével a jövőben évről-évre megújíthatunk.

A Virtuális Erőmű Program Dr. Áder János köztársasági elnök és Dr. Szili Katalin miniszterelnöki megbízott által védnökölt és az Európai Bizottság által a legjobb három uniós energiahatékonysági program közé választott fenntarthatósági kezdeményezés. Célja, hogy a partnerek energia- és CO2 megtakarításait könyvelje, bemutassa, jó példáikat megossza és díjazza.

Az el nem használt és így fosszilis erőműben meg nem termelt, tehát kiváltott energia egységekből egy „virtuális erőmű” épül, mely mára az ország 6. legnagyobb erőművévé vált.

A Virtuális Erőmű – mint minden erőmű – blokkokból épül fel: vállalati, lakossági, önkormányzati és nemzetközi blokkjainak teljesítményét az adott célcsoportra vonatkozó szemléletformálás sikerességén és az így elért megtakarításokon keresztül méri.

Mintegy 9.000 vállalati, 350.000 diák, több száz önkormányzati, valamint intézményi és lakossági partnerével a VEP a legszélesebb körű nonprofit fenntarthatósági kezdeményezés Közép-Kelet Európában.

A 2018. március 6-án meghirdetett VEP2 program célja, hogy a Virtuális Erőmű Program 2030-ra Magyarország második legnagyobb erőműve legyen. Buzdítunk mindenkit, hogy tegyen egyéni vállalásokat, és járuljon hozzá a cél eléréséhez.

http://www.mi6.hu/

 

 

 

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.