Tanulástechnika tájékoztató

MINEK A PUSKA?

Tanulástechnika tanfolyam – 2020. február 12-én (szerdán) 17:30-kor tájékoztató a Leőweyben

Pécsett 2009 óta elérhető a gyerekek tanulási nehézségeinek segítésével, illetve a tanulás hatékonyabbá tételével foglalkozó tanfolyam, melyeken több alkalommal voltak jelentkezők iskolánk diákjai közül is. Ebben a félévben ismét mutatkozott érdeklődés ezzel kapcsolatban, így a “Minek puska?” tanulástechnika tanfolyam vezetői felajánlották, hogy megfelelő számú jelentkező esetén “házhoz jönnek”, vagyis a tanfolyam helyszíne iskolánkban lehetne a délutáni órákban.

“Tisztelt Érdeklődők!

2020. február 12-én (szerdán) 17:30-kor tanulástechnika tájékoztatót tartunk a Leőwey Klára Gimnáziumban. Az alkalom elején néhány mondatban bemutatkozunk, valamint elmondjuk, hogy tanfolyamaink miről szólnak, kiknek ajánljuk, milyen eredmények várhatóak stb., majd pedig lehetőséget biztosítunk egy tanulási képességfelmérő feladatsor kitöltésére, mely alapján információhoz juthatnak a gyermek tanuláshoz fűződő erősségeiről és gyengeségeiről. A találkozó végén a jelentkezőkkel megbeszéljük az órák időpontját, csoportbeosztásokat, így a rendezvény vége 19:00 körül várható. Az említett időpontban tehát a szülőket és az érintett gyermeket egyaránt várjuk 🙂

Megfelelő számú jelentkező esetén indulhat olyan csoportunk is, melynek órái helyben lennének az iskolai órák után.

Tanfolyamunk 16 héten át, heti 1 órás találkozással járna, azonban az idő szűkössége miatt ennek ütemezését 8x 2 órára módosítanánk, hogy az érettségi időszak előtt befejeződhessen (tapasztalataink szerint az osztálykirándulások és az évvége közelsége miatt ilyenkor már nagyon nehéz hatékonyan haladni az anyaggal).
A tanfolyam főbb témái: Figyelem, memória, szövegértés és problémamegoldás fejlesztése, tanulás tervezése, lényegkiemelési és jegyzetkészítési technikák elsajátítása, motiváció növelése, hatékony tanulás és felidézés, számonkérés…

A tanfolyam végén a felmérés eredményei és a tanfolyamon szerzett tapasztalataink alapján személyes visszajelzést és testreszabott tanácsadást biztosítunk. Ennek köszönhetően a szülők olyan információkhoz juthatnak a gyerekek tanuláshoz kapcsolódó képességeiről, melyhez csak abban az esetben jutnának hozzá, ha komolyabb tanulási nehezítettség miatt kezdeményeznék ennek kivizsgálását.

A tájékoztatón való részvétel természetesen ingyenes és semmilyen kötelezettséggel nem jár, azonban a megfelelő számú feladatsor érdekében részvételi szándékát kérem jelezze február 11-ig az info@minekpuska.hu e-mail címen (a gyermek nevének és évfolyamának megjelölésével).

Bővebb információt a http://minekpuska.hu oldalon lehet találni, valamint konkrét kérdés esetén keressenek minket bátran az info@minekpuska.hu e-mail címen, vagy a megadott telefonszámokon.

Várjuk önöket szeretettel!

dr. Gyuris Petra
pszichológus, tanulástechnika tréner
Mobil: 06-30-298-4189
info@minekpuska.hu  

és
 
Takács Róbert
mérnöktanár, tanulástechnika tréner
Mobil: 06-30-678-1886
info@minekpuska.hu

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.