Igazgatói köszöntő

Tisztelt Szülők! Kedves Diákok!

Szeretettel köszöntöm Önöket a 2020-as esztendő új tanévében. Bízom benne, hogy a nyár minden család számára hozott pihenési, feltöltődési lehetőséget a tavaszi időszak megpróbáltatásait követően. Az új tanévre készülve a következő hasznos információkat kívánom megosztani Önökkel:

– Az EMMI a 2020/21-es tanév szervezésével kapcsolatban a köznevelési intézményekben a járványügyi készenlét idején alkalmazandó Intézkedési Tervet adott ki. Az alábbiakban – külön dokumentumban – elküldjük Önöknek a mi iskolánkra vonatkozó legfontosabb betartandó előírásokat és a teljes Intézkedési Tervet is.

–   A 9. évfolyam Fecske-tábora augusztus 31-én lesz külön program szerint.

–  A felsőbb évfolyamot az első tanítási napon óránként elkülönítve köszöntjük.

–  Az elmúlt hónapok során dolgozóink és tanáraink több fizikai és szellemi projekttel készültek a tanévre.

–  Festések zajlottak. A magyar nyelvű könyvtárunkat egyesítettük a német nyelvű könyvtárral a földszinti, németes térben. Az angol tanárit áthelyeztük egy nagyobb térbe. A könyvtár és az angol tanári helyett esztétikus tantermeket alakítottunk ki. Elkészült pályázati forrásból „udvari szabadtéri tantermünk”.

– Mindegyik épületünkben megtörténtek a nagytakarítások és a fertőtlenítő takarítások is.

–   Elkészült új Pedagógiai Programunk, benne a frissített célokat tartalmazó Nevelési Programmal és az új Nemzeti Alaptanterv alapján szerkesztett Helyi Tantervvel. Felmenő rendszerben az idei tanévben már eszerint kezdődik meg a tanítás.

–  12 fiatal kolléga kezdi meg idén a tanítást. Közülük hárman kinevezett tanárok: Varga Tamás testnevelés – földrajz, Hegedüsné Galambos Kinga fizika – matematika, Takács Kristóf kémia – biológia szakokkal. Rajtuk kívül kilenc egyetemi hallgató egyéves gyakorlatát tölti nálunk tapasztalt mentorkollégáink irányításával.

–  A különleges helyzetre tekintettel felkészültünk az oktatás többféle verziójára. A tavaszi tapasztalatokból kiindulva arra az esetre, ha szükség lesz akár „hibrid-oktatásra”, akár teljes digitális átállásra, a kollégáink hivatalos email címükkel (pl. zalay.szabolcs@leoweypecs.hu) regisztráltak a Google felületére, ahol a már begyakorolt Google-classroom platform jó lehetőséget biztosít az oktatás minden körülmények között megvalósítható formájára. Ennek érdekében minden tanulócsoportunkat felvisszük erre a rendszerre, s ez új lehetőségeket kínál számos módszer kipróbálására.

 –  Ennek ellenére igényeljük és fontosnak tartjuk a személyes találkozásokat és a diákokkal, szülőkkel történő szoros együttműködést. Kérjük Önöket, keressenek bátran bennünket továbbra is gondolataikkal, problémáikkal, javaslataikkal.

Az új tanévre minden családnak sok erőt, jó egészséget kívánok!

   Dr. Zalay Szabolcs, igazgató

 

A PÉCSI LEŐWEY KLÁRA GIMNÁZIUM INTÉZKEDÉSI TERVE  A 2020/2021-ES TANÉVBEN A JÁRVÁNYÜGYI KÉSZENLÉT IDEJÉN
ALKALMAZANDÓ ELJÁRÁSRENDRŐL

 

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.