Fiatal fordítók

Az Európai Bizottság Fordítási Főigazgatósága 2007 óta minden évben megrendezi a Juvenes Translatores versenyt, melynek neve latinul annyit tesz: fiatal fordítók. Az évek során számos résztvevő életében jelentett fordulópontot ez a verseny. Sokan fordító szakon tanultak tovább, és voltak, akik munkát vállaltak az Európai Bizottság fordítószolgálatánál gyakornokként vagy teljes munkaidős fordítóként.Az Európai Unió legjobb fiatal fordítóit elismerésben részesítő verseny

Juvenes Translatores verseny célja ösztönözni az iskolai nyelvtanulást, és ízelítőt adni a fiataloknak a hivatásos fordítók munkájából. A versenyen 17 éves középiskolai tanulók indulhatnak, akik a kiválasztott iskolákban Unió-szerte ugyanabban az időpontban dolgoznak a szövegeken.

Az idei tanévben a Pécsi Leőwey Klára Gimnázium is bekerült a Magyarországot képviselő 21 iskola közé. A versenyen a 2003-ban született diákjaink vehetnek részt.

A verseny időpontja: 2020. NOVEMBER 26.

Amennyiben szívesen próbára tennéd nyelvi képességeidet és angol, német vagy francia forrásnyelvről szívesen fordítanál magyar nyelvre, légy szíves, jelentkezz Zöldi Éva, Kuttor Eszter vagy Gombás Ildikó tanárnőknél november 06-ig.

A versenyszabályzat elérhetősége:

https://ec.europa.eu/info/education/skills-and-qualifications/develop-your-skills/language-skills/juvenes-translatores_hu

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.