Gyászhír


2021.01. 08-án, 91. életévében elhunyt Gergely Jánosné Boros Éva néni magyar-, szlovák- és lengyel nyelvszakos tanár, aki közel 30 éven keresztül (1961-1989) meghatározó személyisége volt iskolánknak.

Magyar nyelvet és irodalmat tanított, többször volt osztályfőnök. Az oktatás mellett fontosnak tartotta a diákok nevelését, de felkarolta a pályakezdő kollégákat is, akik számára az 1960-as, 1970-es években példaértékű volt az az új szemlélet, amelyet ő képviselt a magyar órákon. Nem tartotta elvesztegetett időnek, ha tanítványaival egy-egy filmkritikát beszélt meg, vagy éppen az őket foglalkoztató kérdésekről beszélgetett őszintén, közvetlenül. Különösen közel állt hozzá a magyar nyelvtan. Bekapcsolódott egy — a Tanárképző Főiskolán — folyó kísérleti programba, melynek tapasztalatait beépítette óráiba. Igazi értelmiségi volt: művelt, nyelveket beszélő, a világ dolgai iránt érdeklődő, aki mindvégig megőrizte derűjét, humorát, mely átsegítette őt a nehéz élethelyzeteken. Áradt belőle a humánum, ez tette őt különlegessé és nagyon szerethetővé.

Hosszú nyugdíjas évei alatt is figyelemmel kísérte a Leőwey közösségi életét, örömmel jött vissza nyugdíjas rendezvényekre, karácsonyi hangversenyekre.

Emlékét szeretettel megőrizzük.

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.