0007 Országos Arany János Tehetséggondozó Program osztálya (AJTP)

 

Országos Arany János Tehetséggondozó Program osztálya         (AJTP)

            5 éves képzés

Felvehető létszám: 34 fő

A kistérségi és nagyvárosi tehetséges, szociális, egészségügyi, környezeti tényezők vagy a szülők iskolai végzettsége miatt nehezebb körülmények között élő, hátrányos helyzetű tanulók 5 tanévet töltenek el gimnáziumunkban és a Kodály Zoltán Kollégiumban,mert a programban résztvevők számára kötelező a kollégiumi elhelyezés (a Pécsett lakó diákoknak is!). A tanulók magas óraszámban tanulják az idegen nyelveket és az informatikát.

Első idegen nyelvként az előkészítő évfolyamon heti 7 órában választható a haladó angol vagy haladó német. A haladó német csoportban heti 2 órában elindul az angol nyelv oktatása is.A 9. évfolyamtól mindenkinek első idegen nyelve az angol,második idegen nyelvként heti 3 órában (kellő számú jelentkező esetén) választható nyelvek: német, francia, olasz, spanyol, orosz.

Tanulmányaik során minden segítséget megkapnak ahhoz, hogy ECDL bizonyítványt (7 modul), egy idegen nyelvből emelt szintű érettségit és jogosítványt szerezzenek. Kiemelten fontos szerepet tölt be a személyiségfejlesztésben az önismeret és a tanulásmódszertan, a drámapedagógia, a projekt munka és a külföldi tanulmányutak.

A jelentkezés és felvételi módja egyedi:

A programba való bekerülés feltétele a pályázat benyújtása. A pályázati csomag     beszerezhető gimnáziumunkban, illetve letölthető iskolánk honlapjáról. A kitöltött           pályázati anyagot a Pécsi Leőwey Klára Gimnázium címére kell visszaküldeni. 2019.   december 11-ig. 2019. december 6-ig kell jelentkezniük a diákoknak a központi írásbeli felvételi vizsgára, melyet az AJTP osztályba jelentkezőknek a Pécsi Leőwey Klára Gimnáziumban kell megírniuk.

A tanulók értékelése, a felvételi pontok számítása, követelmények

PÁLYÁZATI DOKUMENTUMOK

A felvételi vizsga időpontja