Pályázatok, ösztöndíjak, versenyek

Pályázatok, felhívások a 2017/2018-as tanévre

NOVOFER Alapítvány Kuratóriuma, Gábor Dénes Nobel-díjas mérnök, fizikus, társadalmi gondolkodó emlékére idén “Jövő jövendölés” címmel hirdetett ösztöndíj pályázatot a hazai és külhoni középiskolák tanulói részére.  A pályázat anyaga letölthető.
(Honlapra felkerül: 2018.02.11.    16:32)

Dr. Benedek Pál települési vízgazdálkodási innovációs verseny diákoknak
(
Honlapra felkerül: 2017.12.15.  21:58)

Szabó Kálmán Tehetségprogram Tájékoztató – 12. évfolyamosok számára
(honlapra került: 2017.10.25. 23:33)

UNICEF – gyerekhang pályázat
H
onlapra került- 2017.10.22.)

kreve

 


További információk
(honlapra felkerült: 2017.10.09. 23:49)

FELHÍVÁS

A PTE BTK centrumú Kortárs Világirodalmi KutatóKör (http://periferia.btk.pte.hu/) a PTE BTK Modern Irodalomtörténeti és Irodalomelméleti Tanszékével, illetve a PTE BTK Klasszikus Irodalomtörténeti és Összehasonlító Irodalomtudományi Tanszékével       SzABÓ MAGDA SZÁZ ÉVE címmel kétnapos országos konferenciát szervez 2017 október 25–26-ra a pécsi Civil Közösségek Házába abból az alkalomból, hogy a híres magyar írónő száz éve született. Számvetést készítünk arról, él-e s milyen módon van jelen mai irodalmi köztudatunkban életműve, miképpen hat kortárs íróinkra, része-e kulturális és irodalomtudományos közbeszédünknek.

Irodalomtörténészek, tanárok, könyvtárosok, műfordítók, írók és más, releváns szakterületek kutatóinak jelentkezését várjuk 15–20 perces előadásokkal a szabomagdaszaz@gmail.com e-mailre szeptember 5-ig címmel és néhány soros annotációval. Előadásaik írásos változatát online kiadványunkban publikáljuk.
további részletek 1  2

2016/2017-es tanév

I. A Youth2Youth egy társadalmi innovációs verseny, amelyben 18 és 30 év közötti fiatalok (tehát olyan diákok jelentkezését is várjuk, akik idén érettségiznek) 3 fős csapatai keresnek megoldást egy, a generációjukat érintő társadalmi problémára. Öt fő témakört határoztunk meg, amik közül lehet választani és azon a verseny folyamán dolgozni. Ezek az adatvédelem, a politikai szélsőségek, a függőségek, a pályaválasztás és az oktatás. A verseny a táborral kezdődik augusztusban, ahol a csapatok kiválaszthatják a témakört, amelyikkel foglalkozni szeretnének, majd az ősz folyamán workshopokon és tematikus eseményeken vesznek részt, ahol jobban megismerhetik a választott problémát és elkezdhetik kidolgozni rá a megoldási tervüket. Januárban aztán ezeket a terveket egy online fordulóban mutatják be, majd az innen továbbjutó csapatok a projektjüket áprilisban zsúri előtt prezentálják (ehhez biztosítunk számukra prezentációs és a pénzügyi tervezésről szóló tréninget is). A legjobbnak bizonyuló megoldási tervet kidolgozó csapat fődíja egy berlini tanulmányút.

facebook (https://www.facebook.com/Youth2Youth-1474987729405503/)
weboldaluk ( http://www.youth2youth.hu)    (2017.06.08.)

II. Pályázati felhívás 2017.04.27.

III.Jokworksop(Honlapra felkerült : 2017.04.06.)

IV. ÉRETTSÉGIRE FELKÉSZÍTŐ JÁTÉKOS VETÉLKEDŐ AZ M5 TELEVÍZIÓBAN

Ha te vagy az osztály legjobbja…
Ha te vagy az osztálytársaid kedvence…
Ha érdekel, mennyire vagy felkészült…
Ha szívesen szerepelnél egy tv műsorban…
Ha megnéznéd, milyen egy televíziós forgatás…
Ha szeretnéd kipróbálni magad…
Itt a helyed!

Várjuk olyan 11. és 12. évfolyamos diákok jelentkezését, akik szívesen megmérettetnék magukat egy játékos televíziós vetélkedőben!
A műsorban két fős csapatok versengenek egymással – értékes nyereményekért.
Gyertek el a társaddal, mutassátok meg, mire vagytok képesek, ha csapatban dolgoztok!

Kérjük, hogy a mellékelt jelentkezési lapot 2017.április 15-ig kitöltve küldjétek vissza a erettsegi@mtva.hu címre, hogy munkatársunk mielőbb felvehesse veletek a kapcsolatot.
(Honlapra felkerült: 2017.04.06.14:08)

V. VI. Eötvös Természettudományos Tábor, melyet július 24–30. között-  az ELTE Eötvös József Collegiumában.

Mindazon diákok érdeklődésére számítunk, akikhez közel áll a matematika, az informatika, a fizika, a földrajz, a kémia vagy a biológia.

Célunk az egyetemi természettudományos szakok népszerűsítése a 9–11. évfolyamos középiskolások körében. A diákok érdekes előadásokon, izgalmas laborgyakorlatokon és szabadidős programokon is részt vehetnek, miközben betekintést nyerhetnek az ELTE világába.

További információk és a választható feladatok honlapunkon érhetőek el:
http://termtudtabor.eotvos.elte.hu/
Facebook-oldalunkon folyamatosan friss híreket, érdekességeket fogunk közzétenni:
www.facebook.com/termtudtabor/
(honlapra felkerült: 2017.03.22.   10:58)

VI.petav50 palyazati felhivas

(Honlapra felkerült : 2017.03.05. 19:00)

VII. Pályázati felhívás pécsi középiskolások részére kínai táborozáson való részvételhez

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata és a kínai Sanghaj Jiading Körzetének Önkormányzata közösen pályázatot hirdet pécsi állandó lakcímmel rendelkező és pécsi középiskolában tanulmányait folytató 14-18 éves korú diákok számára a 2017. július 30 és augusztus 7. között megrendezésre kerülő nemzetközi diáktáborozáson való részvételre.
(honlapra felkerült: 2017.02.28.     21:14)

VIII. A stand up pályázat szövege

stand-upolj-az-iskoladert-plakat(Honlapra felkerült: 2016.11.10.  19:56)

IX. A Magyar Innovációs Szövetség az Emberi Erőforrások Minisztériumával, valamint az M5 csatornával közösen immár 26. alkalommal hirdette meg az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyét.

Az elmúlt huszonöt évben tehetséges, kreatív fiatalok sora jelentkezett az ország minden részéből erre a versenyre, elismerést szerezve maguknak, tanáraiknak és iskolájuknak is. A díjazott fiatalok között több mint 2 millió forint ösztöndíj kerül kiosztásra, akik emellett 30 többletpontot is kaphatnak az egyetemre, főiskolára történő felvételi jelentkezés esetén. A legjobbnak ítélt fiatalok felkészítő tanárai is részesülnek ösztöndíjban.
A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny három győztese 2017 szeptemberében, Észtországban, Magyarországot képviselve, részt vehet az Európai Unió Fiatal Tudósok Versenyén. Idén szeptemberben, a brüsszeli Európai Unió Fiatal Tudósok Versenyéről az egyik magyar fiatal különdíjjal térhetett haza.
A hazai, Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyre az eddigiekhez hasonlóan 15 és 20 év közötti fiatalok nevezhetnek (egyénileg vagy 2 fős csapatban), az általuk kiválasztott bármilyen tudományos munkával, innovatív alkotással, találmánnyal, kutató vagy fejlesztő, ill. tudományos munka eredményével műszaki, természettudományi, környezetvédelmi, informatikai, valamint matematikai területről. A versenyen részt lehet venni egyéb versenyre készített pályamunkával, ill. műszaki alkotással is.

A jelentkezési határidő: 2016. november 28.
A Magyar Innovációs Szövetség, pályázatonként 50 ezer forinttal tudja támogatni a kidolgozást.
(Honlapra felkerült:2016.10.20. 20:18)

X.A HBLF-ROMASTER Alapítvány pályázati felhívása, melyre folyamatosan várják a diákok jelentkezését!
(Honlapra felkerült: 2016.10.17.  20:25)