Pályázatok, ösztöndíjak, versenyek

 

I.Jokworksop(Honlapra felkerült : 2017.04.06.)

II. ÉRETTSÉGIRE FELKÉSZÍTŐ JÁTÉKOS VETÉLKEDŐ AZ M5 TELEVÍZIÓBAN

Ha te vagy az osztály legjobbja…
Ha te vagy az osztálytársaid kedvence…
Ha érdekel, mennyire vagy felkészült…
Ha szívesen szerepelnél egy tv műsorban…
Ha megnéznéd, milyen egy televíziós forgatás…
Ha szeretnéd kipróbálni magad…
Itt a helyed!

Várjuk olyan 11. és 12. évfolyamos diákok jelentkezését, akik szívesen megmérettetnék magukat egy játékos televíziós vetélkedőben!
A műsorban két fős csapatok versengenek egymással – értékes nyereményekért.
Gyertek el a társaddal, mutassátok meg, mire vagytok képesek, ha csapatban dolgoztok!

Kérjük, hogy a mellékelt jelentkezési lapot 2017.április 15-ig kitöltve küldjétek vissza a erettsegi@mtva.hu címre, hogy munkatársunk mielőbb felvehesse veletek a kapcsolatot.
(Honlapra felkerült: 2017.04.06.14:08)

III. VI. Eötvös Természettudományos Tábor, melyet július 24–30. között-  az ELTE Eötvös József Collegiumában.

Mindazon diákok érdeklődésére számítunk, akikhez közel áll a matematika, az informatika, a fizika, a földrajz, a kémia vagy a biológia.

Célunk az egyetemi természettudományos szakok népszerűsítése a 9–11. évfolyamos középiskolások körében. A diákok érdekes előadásokon, izgalmas laborgyakorlatokon és szabadidős programokon is részt vehetnek, miközben betekintést nyerhetnek az ELTE világába.

További információk és a választható feladatok honlapunkon érhetőek el:
http://termtudtabor.eotvos.elte.hu/
Facebook-oldalunkon folyamatosan friss híreket, érdekességeket fogunk közzétenni:
www.facebook.com/termtudtabor/
(honlapra felkerült: 2017.03.22.   10:58)

IV.petav50 palyazati felhivas

(Honlapra felkerült : 2017.03.05. 19:00)

V. Pályázati felhívás pécsi középiskolások részére kínai táborozáson való részvételhez

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata és a kínai Sanghaj Jiading Körzetének Önkormányzata közösen pályázatot hirdet pécsi állandó lakcímmel rendelkező és pécsi középiskolában tanulmányait folytató 14-18 éves korú diákok számára a 2017. július 30 és augusztus 7. között megrendezésre kerülő nemzetközi diáktáborozáson való részvételre.
(honlapra felkerült: 2017.02.28.     21:14)

VI. A stand up pályázat szövege

stand-upolj-az-iskoladert-plakat(Honlapra felkerült: 2016.11.10.  19:56)

VII. A Magyar Innovációs Szövetség az Emberi Erőforrások Minisztériumával, valamint az M5 csatornával közösen immár 26. alkalommal hirdette meg az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyét.

Az elmúlt huszonöt évben tehetséges, kreatív fiatalok sora jelentkezett az ország minden részéből erre a versenyre, elismerést szerezve maguknak, tanáraiknak és iskolájuknak is. A díjazott fiatalok között több mint 2 millió forint ösztöndíj kerül kiosztásra, akik emellett 30 többletpontot is kaphatnak az egyetemre, főiskolára történő felvételi jelentkezés esetén. A legjobbnak ítélt fiatalok felkészítő tanárai is részesülnek ösztöndíjban.
A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny három győztese 2017 szeptemberében, Észtországban, Magyarországot képviselve, részt vehet az Európai Unió Fiatal Tudósok Versenyén. Idén szeptemberben, a brüsszeli Európai Unió Fiatal Tudósok Versenyéről az egyik magyar fiatal különdíjjal térhetett haza.
A hazai, Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyre az eddigiekhez hasonlóan 15 és 20 év közötti fiatalok nevezhetnek (egyénileg vagy 2 fős csapatban), az általuk kiválasztott bármilyen tudományos munkával, innovatív alkotással, találmánnyal, kutató vagy fejlesztő, ill. tudományos munka eredményével műszaki, természettudományi, környezetvédelmi, informatikai, valamint matematikai területről. A versenyen részt lehet venni egyéb versenyre készített pályamunkával, ill. műszaki alkotással is.

A jelentkezési határidő: 2016. november 28.
A Magyar Innovációs Szövetség, pályázatonként 50 ezer forinttal tudja támogatni a kidolgozást.
(Honlapra felkerült:2016.10.20. 20:18)

VIII.A HBLF-ROMASTER Alapítvány pályázati felhívása, melyre folyamatosan várják a diákok jelentkezését!
(Honlapra felkerült: 2016.10.17.  20:25)