Tankönyv

Tankönyvek rendelése

Tisztelt Szülők és Diákok!

A 2019/2020 tanévi tankönyvrendeléssel kapcsolatosan az alábbi információkat szeretném megosztani:

Az intézményi lista elkészültétől (előreláthatólag) 04.16.-tól 04.22.-ig

 • A szülők részére kialakított felület (szuloifelulet.kello.hu) lehetőséget ad
  1. a diákok adatainak szülők általi ellenőrzésére
  2. az iskolai tankönyvrendelések szülők általi jóváhagyására (a felület használata nem kötelező, az iskolák továbbra is kérhetik a szülői jóváhagyást a korábbiakban megszokott módon),
  3. a diákok tankönyvrendeléseinek nyomon követésére, valamint a fizetős diákok KELLO felé aktuálisan fennálló pénzügyi egyenlegének szülők általi megismerésére és rendezésére.

 * A fizetős diákok számláit egyben küldik az iskolákba 2019. augusztus 21. és 31. között, kivéve azon számlákat, melyeknek a kiegyenlítése a szülői online felületen megtörtént (ezeket nem küldik ki) valamint azon esetben, amikor az iskolába történő tankönyvkiszállítás augusztus 15. utánra esik – ez esetben a számlák iskolába történő érkezése szeptember elején lehetséges. Az online fizetés tényét a tankönyvrendelési felületen jelezzük.

 • Számla kézbesítése: az iskolák postai úton kapják meg 08. 21. és 08. 31. között, kivéve azon számlákat, ahol az iskolába történő tankönyvkiszállítás augusztus 15. után történik – ez esetben a számla lehetséges, hogy csak szeptemberben kerül kézbesítésre.
 • A számlát a szülő/diák a tankönyvekkel együtt kapja meg az aláírandó átadás-átvételi bizonylat kíséretében, vagy egy regisztrációt követően a szülő által online letölthető a szülői ügyfélkapun keresztül.
 • Befizetési időszak: augusztus 21. – szeptember 15. között (fizetési határidő: 2019. szeptember 15.).
 • Befizetés módjai: a postahivatalokban készpénzzel vagy bankkártyával, valamint banki átutalással, bankkártyával online a szülői felületen keresztül.

Kérem, hogy a szülők a rendelési felületen aktualizálják a tanulók lakcímét és egyéb adatait, fizetési státuszát.

A normatív kedvezményre való jogosultság igazolásához szükséges határozatok/okiratok iskolához történő leadási határideje: az esedékessé váláskor (pl. rendszeres gyermekvédelmi támogatás), de legkésőbb a tankönyvosztáskor. A jogosultság szempontjából az október 1-i állapot az irányadó. (Nyilatkozat mellékelve).

Üdvözlettel:                                         
Luzsi András, Tankönyvfelelős

Tankönyv nyilatkozat