Tehetségtábor

Tisztelt Intézményvezető! Kedves Kolléga!

Az országos Arany János Tehetséggondozó Program jubileumát ünnepli ebben a tanévben, hiszen 20 évesek lettünk. A Pécsi Leőwey Klára Gimnázium igazgatójaként szeretném megköszönni Önnek és iskolájának az eddigi együttműködést. Nagyra értékeljük azt a segítő hozzáállást, amellyel megpróbálnak esélyt nyújtani tehetséges, de rászoruló, hátrányos helyzetű diákjaiknak, hogy eljussanak hozzánk az Arany János Tehetséggondozó Programba, megnyíljon előttük az út az érettségi, a diplomaszerzés felé. Nagy örömünkre szolgál, hogy a 2000-ben indult program segítségével már több száz diákunk lépett ki a középiskolából kezében olyan dokumentumokkal, mint az érettségi bizonyítvány, ECDL bizonyítvány, többen nyelvvizsgával és akár jogosítvánnyal is. Ezek a dokumentumok, amelyek megszerzéséhez a program minden segítséget megad, de emellett rengeteg életre szóló élménnyel, tapasztalattal és megerősödött személyiséggel indulnak el a továbbtanulás felé.

Itt szeretném felhívni a figyelmét, hogy iskolánk 2020 nyarán a most hetedik osztályos diákoknak immár negyedik alkalommal ARANYOS TEHETSÉGTÁBORT szervez. A programban velünk együttműködő Pécsi Kodály Zoltán Kollégiummal közösen bentlakásos tábort rendezünk 2020. június 22-25-ig, ahol szellemi, művészeti, sportfoglalkozásokon keresztül szeretnénk jobban megismertetni a programot, az iskolát és a kollégiumot, valamint megismerni a megye tehetségeit, nem megfeledkezve a megfelelő minőségű és mennyiségű szabadidős elfoglaltságokról sem. Jelenlegi diákjaink válogatott csapatával készülünk. A táborba kétféleképpen lehet bekerülni. Lesznek helyek a gimnázium által szervezett online verseny döntőseinek, de nagyrészt az általános iskolák pályázatai alapján fogunk választani szerencsés kisdiákokat, akik reményeink szerint élményekkel gazdagon kezdhetik meg a nyári szünetüket. A tábor teljes költsége (szállás, étkezés, programokon való részvétel, belépődíjak) az általános iskolás diákok számára ingyenes.

Ezúton szeretnénk felajánlani helyeket az Önök iskolájának. Első „fordulóként” egy előzetes létszámot szeretnénk kérni, hogy valószínűleg hány helyre pályáznak, ennek határideje: 2020. február 25. Utána a lehetséges pályázókkal állítsanak össze egy rövid terjedelmű pályázatot, ami tartalmazza a diák által írt bemutatkozó levelet (különös tekintettel érdeklődési köreire, tevékenységeire, eredményeire, sikereire, céljaira), valamint egy osztályfőnöki és/vagy szaktanári ajánlást. Az előzetes létszámot, valamint a pályázatot is elektronikusan juttassák el a következő címre: tehetsegtaborpecs@gmail.com, határidő: 2020. április 10. A pályázatok alapján 2020. május közepéig értesítjük az iskolákat a nyertes pályázókról, így a tanévzáró jutalmazás egyik formája is lehet a táborozási részvétel.

Reméljük, egy tanév végi jutalomtáborozást mindenki motiválónak tekint.

Üdvözlettel:

Dr. Zalay Szabolcs                                                                Béresné Tímár Andrea

Pécsi Leőwey Klára Gimnázium                                            Pécsi Leőwey Klára
Gimnázium igazgató                                                                 AJTP programfelelős