0005 Német nemzetiségi kétnyelvű képzés

A szóbeli felvételire előzetesen időpontot kell kérni, mellyel kapcsolatban kérjük keressék a titkárságot!

email: leowey.gimnazium.pecs@gmail.com, 72/518-461, +3630/559-4373)
 
Gimnáziumunk Német Tagozata 2021. február 02-án, kedden, 17.00 órai kezdettel online szóbeli felvételi bemutatót tart. A programra (melyen a diákok nem felelnek, csak megtekinthetnek egy bemutatót), regisztrálni az alábbi linken lehet: 

 

4 éves képzés

Felvehető létszám: 20 fő

A jelentkezéshez szükséges az általános iskolában szerzett német nyelvtudás. A 9-12. évfolyamon heti 6 német nyelv és irodalom óra, népismeret, történelem, földrajz és további – választható – tantárgyak, pl. matematika, biológia oktatása német nyelven fejleszti a diákok nyelvtudását. A tagozatos diákok második idegen nyelvként heti 3 órában választhatják az angol, francia, olasz, spanyol vagy orosz nyelvet.

Rendszeresek a diákcserék, a diákok pályázhatnak a német nemzetiségi tagozat németországi ösztöndíj lehetőségeire. A Leőwey Klára Gimnázium az akkreditált közép- és felsőfokú nyelvvizsgát adó Sprachdiplom II. vizsgaközpontja. A Leőwey Táncegyüttes, a német nyelvű színjátszó csoport vagy az énekkar tagjaként, a hagyományőrző összejövetelek (pl. svábbál), a projektnapok, „gyűjtő” utak, nyelvi versenyek aktív résztvevőjeként igényesen tölthetik el szabadidejüket a tagozat diákjai. A német nemzetiségi tagozaton szerzett érettségi bizonyítvány kétnyelvű (német-magyar). Az emelt szintű jeles érettségi vizsga német nyelv és irodalomból, továbbá – legalább középszinten – a történelemből, valamint egy szabadon választott, német nyelven tanult tantárgyból letett érettségi vizsga felsőfokú nyelvvizsgát ad.

Az osztályt bemutató kisfilm

 

Az online nyíltnap időpontja: 2020. október 20., kedd 18.00 regisztráció alapján az alábbi linken:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfneYcaEm1TPNx1Ph-kPu08mF3hTscibC6rR4uW_RT9igdtig/viewform?usp=sf_link

Követelmények a szóbeli vizsgán német nyelvből

Bemutatkozás, a hagyományos témakörökhöz (pl. család, iskola, utazás, közlekedés, vásárlás, étkezés, sport, egészség, stb.) kapcsolódó kép leírása, beszélgetés a témakörről és egy szituációs feladat. Ez utóbbi feladat az online felvételi forma miatt nem része a vizsgának.

A német nyelvi szóbeli vizsga pontozása:

Tartalom                     10 pont

Szókincs                     10 pont

Nyelvhelyesség           10 pont

Beszédkészség            5 pont

Kiejtés                         5 pont

Összesen                     40 pont