B33 kosárlabda csapatunk országos elődöntőbe jutott!

Beszámoló, galéria
Bereginé Szőts Annamária
2021. december 14.

14 csapat részvételével rendezték meg a megyei B33 kosárlabda diákolimpiát. Iskolánkat az A jelű csoportba sorsolták, ahol a Pécsi Árpád Fejedelem Gimnázium és a Mohácsi Kisfaludy Gimnázium ’B’ csapata várt a fiúkra.

Első csoportmeccsünkön az Árpád Gimnázium mondhatni átgázolt rajtunk, kiváló játékot mutattak és megérdemelten nyertek (22-8).

A Mohács ellen tudtuk, hogy nyerni kell a továbbjutáshoz. A fiúk ebben a játékszellemben mentek fel a pályára és Kiss Laja (11.c), valamint Harka Szabi (11.c) vezérletével magabiztos 15-10 arányú győzelmet arattunk, így egy győzelem és egy vereséggel a legjobb 8 közé jutottunk.

A negyeddöntőben a Pécsi Református Gimnázium csapatát szép, felszabadult játékkal könnyedén múltuk felül. Végeredmény 21-6.

Az elődöntőben a Mohácsi Kisfaludy Gimnázium ’A’ csapata várt a fiúkra. A mérkőzés első pár percében úgy tűnt, hogy izgulnunk kell majd a végén és 3 perccel a vége előtt még 11-11 állt az eredményjelzőn, majd Kulcsár Kolos (11.c) és Gémes Levi (12.c) remek játékának köszönhetően 20-14-re nyertünk és döntőbe kerültünk.

A döntőben ismét a Pécsi Árpád Fejedelem Gimnázium tehetségei vártak fiainkra, derekasan helyt álltunk, de a jobb csapat győzött, amit sportszerűen kezeltünk és elismertünk. A döntő végeredménye 21-14.

Összefoglalva nagyszerű játékkal lett megyei második helyezett iskolánk B33 csapata és ezzel az eredménnyel országos elődöntőbe jutott. A csapat tagjai: Gémes Levente (12.c), Harka Szabolcs (11.c), Kiss Lajos (11.c), Kulcsár Kolos (11.c).

Felkészítő tanár: Varga Tamás