Német Nemzetiségi Ösztöndíj

Gratulálunk Bartalovics Zsófiának és Pesti Hannának!
Bereginé Szőts Annamária
2022. február 28.

Magyarországon a középiskolás diákok már több éve elnyerhetik a Nemzetiségi Ösztöndíjat, nemzetiségi anyanyelvű és kétnyelvű nemzetiségi program szerint működő középfokú iskolák és tanulóik részére (pl. német, horvát, szlovák stb.).

Eleinte 12 diák kaphatta meg ezt a megtisztelő díjat. Az évek múlásával igyekeznek egyre több diákot az ösztöndíjhoz juttatni.

Az ösztöndíj lényege, hogy a diákokat motiválják, továbbtanulásukat elősegítsék, hogy a német (és egyéb nemzetiségi) hagyományokat ne csak megismerjék, de tovább is örökítsék. Az idei évben 67 diáknak volt ehhez szerencséje. A mi iskolánkból ketten is benne vannak ebben a kis megtisztelő körben, Bartalovics Zsófia és Pesti Hanna, a 11.d osztály tanulói.

Megérdemelten jutottak el idáig, kiemelkedő német nemzetiségi közösségi munkájukkal, néptánc és népzenei sikereikkel és jeles tanulmányi eredményükkel. Az esemény idén a Miroslav Krleza Horvát Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégiumban lett megrendezve. Az ünnepségen megjelent Dr. Hoppál Péter képviselő úr, és Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár is. A lányokat Pethő Anna, 10.d osztályos tanuló konferálta fel.

Gratulálunk Bartalovics Zsófiának és Pesti Hannának a nagyon szép teljesítményért és az elért eredményekért, csak így tovább!

Pethő Anna
10. d