Az MTA pécsi székházában jártak diákjaink

Beszámoló
Bereginé Szőts Annamária
2022. december 9.
November 29-én iskolánk 11. évfolyamos biológia fakultációs csoportjainak és biológia-kémia szakos diákjainak lehetősége nyílt arra, hogy részt vegyenek egy szakmai előadáson, amelyet a Magyar Tudományos Akadémia pécsi székházában rendeztek meg. 
 
Az előadó Dr. Környei József László, orvos, habilitált egyetemi docens volt, aki az emberi szervezet élettani határairól és azok tágításáról beszélt nekünk. A prezentációjából megtudtuk, hogy az emberi életet különböző dolgok korlátozzák, azonban a megfelelő eszközök segítségével ezek a határok megszűnhetnek. 
Megtudtuk, hogy milyen hatással jár az, amikor felfelé haladva csökken az oxigén, valamint megismerkedtünk a gyorsulás és a gravitáció élettani hatásaival is. Érdemes kiemelni, hogy roppant szórakoztató volt a prezentáció az előadónak köszönhetően. 
 
Összességében elmondható, hogy számos izgalmas dolgot tanultunk, szemléletes példákon keresztül bemutatva, és ami talán még fontosabb, a konferencia során betekintést nyerhettünk abba, hogy milyen is egy valódi egyetemi tanóra a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának Élettani Intézetében, ami rendkívül hasznos volt pályaorientáció szempontjából.
 
Fülöp Júlia
11. b