A francia tagozat napja

Milyennek látták a programot az előkészítősök?
Bereginé Szőts Annamária
2023. január 2.

Először vettem részt, és rendkívüli élményt nyújtott számomra az idén is megrendezésre került francia tagozat napja. A nap egy reggelivel indult, amin a tagozat évfolyamai megvendégelték egymást. Az osztályom előkészítette a reggelihez valókat, ami azért jelentett kihívást, mert a kapott ország, jelen esetben Belgium tipikus reggelije volt, a gofri. Ezután az ország bemutatásra került általunk egy előadás keretében. Majd élő adásban beszélgettünk volt Leőweys diákokkal. A cél az volt, hogy információt szerezzünk külföldre jutásuk módjáról és arról, hogy ott milyen munkát végeznek. Lektorunk francia nyelven adott elő az arab kultúráról, hagyományokról. Helyet kapott a kreativitás is, ahol egy órában hajtogattunk, közben beszélgettünk, nagyon jó volt a hangulat. Szívesen részt vettem volna a többi programon is, de sajnos nem jutottam el mindenhova. Ez a nap elérte a célját közösségépítés, jó hangulat, ismeretszerzés szempontjából. Remélem jövőre is részese lehetek.

Prekopcsák Anna
9/Kny

 

Hogy milyen volt a tagozat napja? A legjobban ‘kellemes csalódás’-ként tudnám leírni. Nem gondoltam, hogy ennyire élvezetes lesz, de a hangulat, az előadások, ételek mind nagyon sokat hozzátettek, hogy ennyire jó legyen. Ugyan mindenhova nem jutottam el, mégis azok amikre elmentem érdekesek és szórakoztatóak voltak. Az én személyes kedvenc előadásom a vívás volt, érdekelt sokáig ez a sport és itt sokat megtudtam róla. Tetszett az összetartás is, bár természetesen nem ment minden terv szerint, de így is találtunk a problémákra megoldást és jól sikerült minden. Köszönöm az összes szervezőnek, diáknak-tanárnak! Alig várom, hogy újra legyen!

Zsebi Kolos
9/Kny

 

Őszintén? Amikor meghallottam, hogy „Tagozat napja”, rögtön unalmas előadások képe jelent meg előttem, és csak forgattam a szemeimet. Persze a gofrinál már mindenki felkapta a fejét, de engem a kaja nem hat meg. Mégis, amikor csütörtökön besétáltam a terembe, azonnal nekiestem a telepakolt asztaloknak, és a barátaimmal pukkadásig ettük magunkat. Elmentünk pár előadásra is, egy kis arab Agred tanárnővel, egy kis Bende-féle országbemutató Belgiumról, nagyon élveztem mindent. Beszélgettünk a már elballagott franciásokkal is, bár a technika ördöge kifogott a tanárokkal, mégis jó volt hallani, hogy mennyire élvezik az életet kint Franciaországban, és mennyi mindent elértek már az életben. Szerintem egy remek nap volt, és ez az, ami sok iskolából hiányzik: a kötelező programok, amiken szívesen vesznek részt a diákok.

Szabó Inez
9/Kny