Louis-díj

A francia tagozatos díjat idén Illés Blanka 12. f osztályos tanuló vehette át.
Bereginé Szőts Annamária
2023. június 8.

Ebben az évben Catherine Feidt, Pécs egykori tiszteletbeli francia konzulja második alkalommal nyújtotta át tagozatunk egy diákjának az általa alapított Louis-díjat.

Ebben az elismerésben az a tanuló részesül, aki ötéves tanulmánya során szorgalmával és közösségi munkájával példát mutat társai számára. Az idei díjazott Illés Blanka. Köszönjük Catherine Feidtnek a nagylelkű támogatását!

Illés Blanka 
Blanka a tagozaton eltöltött 5 éve alatt igazán meghatározó személyiség volt. Azon túl, hogy jeles tanulmányi eredménnyel büszkélkedhet, rengeteg egyéb plusz dolgot is köszönhetünk neki. 

Végig részt vett a színjátszó csoport munkájában és Vatai tanárnő nyugdíjba vonulása után is mindent elkövetett azért, hogy a színjátszás ne veszítsen népszerűségéből. Segítette a színjátszó fesztiválok sikeres lebonyolítását, az improvizációs versenyek, impró délutánok népszerűsítését és szervezését. 

A színjátszás mellett közösségi és tanulmányi munkája is kiemelkedő. A kiváló bizonyítványok mellett számos tantárgyi dicséretet tudhat magáénak.  

A tagozat és az osztályközösség meghatározó egyénisége. Lelkesedése, kedves természete, segítőkészsége, kisugárzása és pozitivitása magával ragadó. 

Köszönjük Blanka, hogy 5 évvel ezelőtt a mi tagozatunkat választottad!