Ilyen volt az Európai Diáksport Nap

Beszámoló, fotók
Bereginé Szőts Annamária
2023. október 4.

Iskolánk az idei tanévben csatlakozott az Európai Diáksport Nap (ESSD) programjához.

2023. szeptember 29-én a 10. és 11. évfolyamból 70 tanuló szervezett formában kapcsolódott a Diáksport Nap rendezvényeként az országos programhoz. Célunk az volt, hogy közösen, de mindenki a saját képességei alapján, csapatjátékban mozogjon, közben élményekkel telve, kellemesen elfáradva élje meg a közös játék, versengés örömét. Diákjaink a testnevelés munkaközösség tanárainak irányításával négy helyszínen 90 perces aktív testmozgást végeztek.

A programban szerepelt 2023 méter futás a Szent István téren, melyet a nagy meleg ellenére minden tanuló sikeresen teljesített. A díszteremben egy jó hangulatú játékos-ügyességi váltóverseny zajlott. Az alsó tornateremben a 10. évfolyamos lányok óriási tűzharc csatát vívtak, továbbá egy csoport 10 km-es gyalogtúrán vett részt, a csodálatos kilátást biztosító Balázs pihenőhöz.

Összességében elmondhatjuk, hogy iskolánk 10. és 11. évfolyamos tanulói nagyon jó hangulatú, vidám sportfoglalkozáson vettek részt, ahol mindenki megtalálta a számára legszimpatikusabb mozgásos lehetőséget. A közös játék, a csapatmunka örömét fokozta a verőfényes, szeptemberi napsütés is. Jövőre is szeretnénk csatlakozni a mozgalomhoz, terveink szerint magasabb létszámmal és szélesebb programkínálattal.

Varga Tamás
testnevelő tanár