Mert adni jó…

A 11. b idén is ellátogatott a szabadszentkirályi óvodába
Bereginé Szőts Annamária
2023. december 20.

Az osztályunk hagyományává vált már, hogy minden évben karácsony alkalmából megajándékozzuk a szabadszentkirályi óvodásokat. Ez idén sem történt másként. Miért is Szabadszentkirály?  Az ottani óvoda egyik vezetője egykori leőweys diák.

A 48 kisgyereknek személyre szóló ajándék jutott, de ezen kívül az óvoda számára is gyűjtöttünk játékokat, higiéniai termékeket és készségfejlesztő eszközöket, melyeket a mindennapi foglalkozások során használni tudnak a gyerekek.

Az óvodások nevének kihúzásával dőlt el, hogy ki kinek rakja össze az ajándékot.  A legtöbb csomagot párosával készítettük el, de a Leőwey pár másik osztálya és tanáraink is hozzájárultak a meglepetéshez.

December 12-én délelőtt indultunk el busszal Szabadszentkirályra, ahol a gyerekek már izgatottan vártak minket. A megérkezésünk után kipakoltuk a csomagokat a buszból, majd az ovisok karácsonyi énekekkel és saját alkotásaikkal köszöntöttek bennünket. Egyik osztálytársunk az ajándékokat egyesével adta át a kicsiknek, akik nagy örömmel és kíváncsisággal vették át tőle a csomagokat. Ajándékozás után még finomságokkal és meleg teával vendégeltek meg minket.

Az idő gyorsan elrepült, ezért sajnos indulnunk kellett vissza az iskolába, de kedves emlékekkel és boldogan hagytuk el az óvodát, tudva, hogy idén is szebbé tettük pár gyermek karácsonyát.

Köszönet tanárainknak, diáktársainknak és azoknak, akik bármilyen formában hozzájárultak az ajándékozáshoz!

Loony Mistletoe (vagyis Bolondos Fagyöngy)
11. b