Egy vidám tagozat

Vetélkedőt és versenyt tartottak a németesek
Bereginé Szőts Annamária
2023. december 21.

December elején mozgalmas napokat élt meg a Német Tagozat. Csütörtökön Vidám Vetélkedőn, másnap a Német Versenyen vehettek részt az érdeklődő nyolcadikosok.

A csütörtöki Vidám Vetélkedőről Gelencsér Zsombor Ákos 9.d osztályos tanuló írt egy összefoglalót, ezt lejjebb olvashatjuk.

A péntek délután megrendezett Német Versenyen a tanulók írásbeli és szóbeli fordulóban is megmérettették magukat. Szép eredmények születtek, a diákok visszajelzést kaptak jelenlegi német tudásukról és megtapasztalhatták, milyen is egy éles vizsgahelyzet. A nyertesek nem csak oklevéllel, hanem ajándékokkal is gazdagodtak.

Köszönjük a részvételt mindkét eseményen, gratulálunk a szép eredményekhez!

Vidám vetélkedő a Leőwey-ben

2023 december 7.-én megtartottuk a nyolcadik osztályos német nyelvvel továbbtanulni vágyó gyerekeknek a Leőwey Klára Gimnázium saját vidám vetélkedőjét. A rendezvény a 32-es teremben volt megtartva. Miután a termet berendeztük a rendezvényhez és teleraktuk finomságokkal az asztalokat, elkezdtek megérkezni nyolcadikosok. Egy kis várakozás után a tanárok üdvözöltek mindenkit a programon és rövid bevezetés után kiosztottuk az első feladatlapokat.

A csoportoknak öt perce volt megoldani minden feladatot, majd be kellett adniuk a munkát, csapatnévvel együtt. Miután lejárt az első öt perc, a kilencedikes diákok elkezdték kijavítani a válaszokat, míg másik három leőweys diák a szakkörökről mesélt. Amint a beszámolónak vége lett, kihirdették az első győztes csapatot. Minden csapat, amelyik megnyerte az egyik fordulót, kimehetett a nyereményekkel teli asztalhoz, és mindenki választhatott valamit, amit hazavisz magával (toll, notesz, buborékfújó stb.). Ezek után kiosztották a következő feladatlapot és ez így folytatódott az ötödik feladatlapig. 

A szünetekben a diákok tovább meséltek tapasztalataikról az iskolával és a németes osztállyal kapcsolatban. Az utolsó szünetben Lena (egy nálunk önkénteskedő német lány) mesélt a tapasztalatairól, természetesen németül, majd a tanárok néhány motiváló szóval bíztatták a nyolcadik osztályosokat. 

Végül kihirdettük az utolsó győztest, és azt a csapatot, amelyiknek a legtöbb pontja lett. Az összesítésben nyertesek még egyszer választhattak a nyeremények közül, és ezzel véget ért a vidám vetélkedő.

Nagyon szívesen meséltünk kilencedikesként az izgatott felvételizőknek, nem csak a nyolcadikosok, mi is vidáman távoztunk a vetélkedőről.

Gelencsér Zsombor Ákos
9. d