Retorika verseny – Mit tennél, ha nem félnél?

Tik-tok videóval nevezhetsz!
Bereginé Szőts Annamária
2024. január 18.

“A nyelv eszközei megbabonázzák értelmünket.” – írja Wittgenstein, s valóban több mint lenyűgöző az, ahogyan a kifejezés gazdagságával, érvekkel, sőt képi világgal és tanúságtételünkkel hatni tudunk a másik ember gondolatára s érzelmeire, aki ez által új meggyőződésre juthat.

A középiskolás diákoknak, jövendő egyetemi polgároknak különösen fontos, hogy kritikus véleményt alkothassanak, s képesek legyenek azt érvelő módon kifejezésre juttatni.
A Pécsi Hittudományi Főiskola ehhez kíván hozzájárulni az országos, kétfordulós “Szószólók” kommunikációs verseny megrendezésével. A négyfős csapatok a klasszikus retorikai küzdelem mellet a vizuális kultúra és a színészi képességek terén is megmérkőzhetnek egymással.
A legjobb csapatok kiválasztásához egy maximum három perces – magyar, angol vagy német nyelvű – TikTok videót várunk a következő témában: „Mit tennél, ha nem félnél?“

Az anonim formában a független zsűri elé tárt pályaművek közül a legjobbnak ítélt 12 kisfilm készítői jutnak tovább a Pécsett megrendezendő második fordulóba, ahol egy előre megírt beszéd előadása után izgalmas vetélkedőben választjuk ki a nyertes csapatot.

A verseny fődíja egy kétnapos bécsi utazás.

További részletek ITT találhatók.

A nevezéseket az ŰRLAP kitöltésével küldjék el 2024. január 31-ig.

#   #   #   #