Média műhely

Média

 

A média műhely egy teljesen új kezdeményezés, melynek ötletét elsősorban iskolánk új honlapja és a hozzá kapcsolódó kommunikációs központunk adta. Nagyon fontos számunkra, hogy a diákok megmutathassák magukat ezen az új felületen, hogy aktív részesei és alkotói legyenek a mindennapokban. Ehhez egy olyan műhelyre van szükség, ahol a diákok megtanulhatják, hogyan kell felépíteni, tervezni, szerkeszteni és elkészíteni, akár egy híradós anyagot, egy magazinműsort, egy cikket, fotót, stb. 

A műhelybe bárki jelentkezhet, aki érdeklődik a kommunikáció és média területe iránt, aki esetleg a továbbtanulását is ezen a területen szeretné folytatni, aki szívesen ír, fotóz, vagy készít videókat, illetve, aki örömmel megosztja a leőwey közösségével osztálya, tagozata, szakköre eseményeit, pillanatait.

Műhelyvezetőnk Radóczy Jusztina, aki 17 évet töltött a média világában, szerkesztő-riporter és műsorvezetőként. Többek között a Magyar Rádió Pécsi Körzetében, a Pécs TV-ben, a Magyar Katolikus Rádióban, a SZÍV magazinban és az Aktív Rádióban szerezte meg tapasztalatait.

Célunk a szakmai tapasztalatszerzés mellet az is, hogy megmutathassuk a külvilágnak, milyen örömökkel és nehézségekkel találkozik nap mint nap egy középiskolai diák és milyen a mindennapi élet a Leőweyben!