Zenei műhely

Zene

Néhány évvel ezelőtt indult el egy új lehetőség, miszerint a leőweys diákok a tagozatos tananyag mellett a zenei életben is aktívan részt vehetnek. Az énekelni vágyó és hangszeren játszó diákok, a Leőwey Vegyeskar mellett, különböző komoly és könnyűzenei csoportokban, zenekarokban is kipróbálhatják magukat. 

Minden évben szervezünk két kifejezetten komolyzenei koncertet – a város zeneiskoláival karöltve – és két könnyűzenei programot, ahol mai, modern zenével szórakoztatjuk a diákokat. A próbák mindig vidám, könnyed hangulatban zajlanak, tehát aki ide belép, minden bizonnyal óriási élményekkel gazdagodik!

Műhelyvezetőnk Radóczy Jusztina, a próbák helyszíne általában a K0-ás kisterem, vagy a 32-es nagyterem. Az iskola rendelkezik néhány hangszerrel (gitár, dob, zongora, szintetizátorok) és hangosítással, hogy a próbák gördülékenyen menjenek. 

Bárki jelentkezhet, aki szeret énekelni, vagy játszik valamilyen hangszeren!

Fellépésekből nincs hiány, az évnyitón, évzárón, a zene világnapján, karácsonykor, szalagavatókor, megemlékezéseken, ünnepélyeken, Leőwey napokon mindig szerepelnek a zenei műhely diákjai. Versenyekre rendszeresen járunk, a Helikon felejthetetlen élmény a diákok számára, de az Éneklő Ifjúság, a Regionális Musical Verseny, az Aradi Ezüsthóvirág Dalverseny is mindig része az életünknek. 

Új kezdeményezés a tanévzáró MiniSzit Fesztivál, ahol a leőwey zenekarok mellett más pécsi iskolák együttesei is megmutathatják magukat.

Az erdélyi utazások, a Székely Mikó kollégiummal való közös munka pedig mindenkinek életre szóló élmény marad! 

Hogy pontosan mit jelent zenei műhelyesnek lenni, azt végzett diákjaink megfogalmazásából lehet igazán megérteni:

„A gimnáziumi éveim alatt számos felejthetetlen élményt és tapasztalatot szereztem az iskola olyan kulturális kezdeményezéseinek köszönhetően, mint a Leőwey Zenei Műhely. Tagjainak megvan a lehetősége később a művészi pályán való érvényesüléshez is, hiszen a szórakozás mellett komoly szakmai munka folyik az iskolai falai között. Én az iskolai koncerteknek köszönhetően szereztem magabiztosságot. A Zenei Műhelyt csak ajánlani tudom minden olyan diáknak, aki arra vágyik, hogy egy közösség tagja legyen.”
Lipics Franciska (SZFE zenés színész hallgató)

„A kimunkált, nyitott és boldog együttzenélés helye a Leőwey Zenei Műhely. Bármely műfajban, bárki kipróbálhatta magát, elszántságért cserébe pedig élményt kap a zenélő diák.” 
Wunderlich Márton (Liszt Ferenc Zeneakadémia klasszikus hegedű szakos hallgató)

Azért szerettem a Leőwey Zenei Műhely tagja lenni, mert aki szeretett volna zenélni és előadni, mindig kapott rá lehetőséget. Ez egy olyan befogadó csapat, ahol nem számít, milyen hangszeren játszol vagy milyen zenét hallgatsz, mindenkinek jut hely. Biztatok mindenkit a csatlakozásra!” 
Barlai Ajna (SZTE angol-ének,zene szakos hallgató)

„Számomra a Leőwey Zenei Műhely egy csapat vidám diákot és egy még vidámabb Tanárnőt jelentett. A zenei műhely lehetőséget adott számomra, hogy egy bandában zenélhessek, sőt, iskolán kívül különböző formációkban képviselhessem iskolámat. Ez a gimnáziumba kerülésem előtt fel sem merülhetett volna bennem. A zenélés kikapcsolódást jelentett nekem a tanulásban, és felejthetetlen pillanatokat barátaimmal, Tanárnővel.
Fekete András Albert (PTE ÁOK)

„Visszagondolva egyik legjobb döntésem volt, hogy csatlakoztam a Zenei műhelyhez. Rengeteg felejthetetlen élménnyel, és baráttal gazdagodtam. Semmi nyomás, önállló alkotás hatalmas segítséggel, maximális támogatással.”
Sas Mór (BME Mechatronika szakos hallgató)

„Számomra a Leőwey Zenei Műhely egy csodás közösséget jelentett, akikkel megvalósíthattuk az álmainkat és megmutathattuk, hogy mikre vagyunk képesek. Sosem felejtem el az élményekkel teli négy évet.”
Bollér Henrik (BME, mérnök-informatika szakos hallgató)

„A Leőwey Zenei Műhely segített megkönnyíteni, hogy megtaláljam magam a gimnáziumban. Folytatni tudtam a zenélést és éneklést, amelyek színt hoztak a “szürke hétköznapokba”. Egyértelműen gazdagította a gimnáziumi élményeimet.” 
Berek Milán (ELTE-TÁTK, nemzetközi tanulmányok szakos hallgató)

Radóczy Jusztina

karnagy