Sport

A Leőwey Klára Gimnáziumban a testnevelés órák oktatása 3+2-es rendszerben zajlik, a heti három testnevelés óra mellett két óra délutáni foglalkozást tartanak a testnevelő tanáraink. A délutáni foglalkozás az egyesületben sportoló tanulókat nem érinti, mivel ők kiválthatják az egyesület igazolásával, hogy sporttevékenységet folytatnak.
A nem aktívan sportoló diákjainknak széles körben biztosítunk sportolási lehetőségeket, a következő délutáni sportfoglalkozásokkal: labdarúgás, kosárlabda, röplabda, kézilabda, atlétika, német és magyar néptánc.
A délutáni foglalkozásokra a jelentkezés szeptember közepén történik, a vállalás 1 tanévre szól.

A testnevelés órák három különböző helyszínen zajlanak, az osztályok heti forgásban vannak. Díszterem (parkettás, 20×10 m), tornaterem (parkettás szertárral, 15×9 m), udvari betonos kézilabdapálya (40x20m). De támogatóinknak köszönhetően tanórai keretben lehetőségünk van a Multi Alarm SE Tollaslabda Centrumában heti rendszerességgel (2 órában) tollasozni, illetve a Hullám fürdőben úszás órákat tartani.

Az iskolában házi bajnokságokat is rendeznek a testnevelők, labdarúgás, futsal, röplabda, kosárlabda és egyéb sportágakban is.

Az iskola hírnevét és sportéletét fenntartva diákolimpiákon, megyei és városi kupákon, több sportágban is folyamatosan jelen van intézményünk.

, Sport
, Sport
, Sport

Érdekelnek a versenyeredmények is?