Mentorprogram diákoknak

Együttműködés a PTE Közgazdaságtudományi Kar Janus Pannonius Közgazdasági Szakkollégiumával
Gara Szabolcs
2021. szeptember 1.
Jelentkezési határidő: 2021. szeptember 17. (péntek) 16:00 

Kedves Leőweysták!

Egy szuper lehetőségre hívjuk fel a figyelmeteket, amelyet a 2021/2022-es tanévben szeretnénk Veletek közösen megvalósítani.

A Mentorprogramunk célja középiskolások mentorlásása, melynek részeként

 • segítünk a továbbtanulásban,
 • pályaválasztási tanácsokat adunk,
 • bemutatjuk a Közgazdaságtudományi Kart, a szakokat, és a szakkollégiumunkat,
 • tippeket adunk az egyetemi élettel és a vele járó kihívásokkal kapcsolatban.

Várjuk azokat a lelkes gimiseket, akiknek közeledik a továbbtanulás, vagy érdeklődnek és szívesen lennének a következő tanévben mentorált hallgatók.

 

A 2021/2022-es tanév során az alábbi programtervezettel készülünk Nektek:

 

 1. Szeptember – Barangolás a kampuszon

Az első alkalommal körbejárjuk a Közgazdaságtudományi Kar épületét, megmutatjuk a fontosabb egységeket és helyszíneket. Az esemény lezárásaként pedig meghívunk egy kávéra a kampusz büféjében. 

 

 1. Október – Időmenedzsment workshop

Nemcsak egyetemistaként, hanem már a középiskolában is fontos jól beosztanunk az időnket, jól gazdálkodni vele. Tippeket osztunk meg annak érdekében, hogy hatékonyan és eredményesen tudd beosztani az idődet, és produktívan végezd el az előtted álló feladatokat. 

 

 1. November – Óralátogatás

Egy egyetemi előadás merőben más, mint egy középiskolai. Szeretnénk behívni egy igazi egyetemi előadásra, ezzel is megadva a lehetőséget, hogy már az egyetemi életed megkezdése előtt belekóstolj ebbe a világba.

 

 1. December – Szakismertető

Karunkon több alapszak közül is választhatsz, viszont mielőtt jelentkeznél, fontos, hogy megismerd melyik szak mire jó, mit fogsz pontosan tanulni és milyen lehetőségeid lesznek a szak elvégzése után.

 

 1. Január – Felvételi kisokos

A felsőoktatásba való felvételivel kapcsolatban rengeteg új információval fogsz találkozni, és elsőre talán bonyolultnak és egy hatalmas káosznak fog tűnni az egész. Ehhez nyújtunk egy kis segítséget és igyekszünk minden kérdésedet megválaszolni.

 

 1. Február – Ismerkedés a Janus Pannonius Közgazdaság Szakkollégiummal

A Szakkollégium egy motiváló és összetartó közösség, ahol olyan tapasztalatokkal gazdagodhatsz, amit nem tanulhatsz meg a könyvekből. Egy izgalmas program keretében tapasztalhatod meg, milyen jó érzés szakkolisnak lenni. 

 

 1. Március – Érettségi felkészítés, tanácsadás

Az érettségi nagyban hozzájárul a felvételi sikerességéhez. Megosztjuk saját tapasztalatainkat, segítünk tanácsokkal és ötletekkel, hogyan hozd ki a legtöbbet a felkészülési időszakból és érj el minél jobb eredményeket.

 

 1. Április – Egyetemi szabadidős program

A karon számos lehetőség van extra programokban való részvételre, mely fakultatív jellegével elrugaszkodik a hétköznapi előadásokon megszokott hangulattól ezzel is színesítve tudásunkat és élményeinket. 

 

 1. Május – Beszélgetés az egyetemi életről

Megmutatjuk miben lesz más az életed, amint elkezded az egyetemet, illetve adunk egy gyorstalpalót arról, mi is az a Neptun, hogyan zajlik a tantárgyfelvétel és mit érdemes tudni oktatóinkról.

 

 1. Június – Programzárás

A program méltó lezárásához egy kirándulással összekötött piknikezést javaslunk, ahol megosztjuk tapasztalatainkat és élményeinket a programmal kapcsolatban. 

 

A jelentkezés módja: Gerendásné Szabados Timea igazgatóhelyettesnél, illetve közvetlenül a mentoroknál:

Jelentkezési határidő: 2021. szeptember 17. (péntek) 16:00