Leőweysta leszek!

Az egyetemeken az új diákok a gólyák. A Leőweyben fecskék. Az ő hagyománnyá vált első találkozásuk a Fecsketábor. Várunk Téged is közösségünkbe!

Kedves Leendő Leőweysta Diák!

A Pécsi Leőwey Klára Gimnáziumnak sokan próbálták már megfejteni a titkát: „mitől boldog itt mindenki?” Ami nyilván költői túlzás, illetve helyi hagyomány, miszerint a „Leőwey szelleme” él itt velünk, de mégiscsak jó érzés tapasztalni, hogy a tanárok szeretnek itt tanítani, a dolgozók dolgozni és a diákok tanulni.

Az iskolában „egészséges sejtekből” áll az „egészséges szervezet”, jól működő tanórákból és tanórán kívüli tevékenységekből áll össze a „boldog iskola”. A gimnázium tantestülete olyan tanáregyéniségekből áll, akik jelentős tapasztalattal rendelkeznek, ugyanakkor nyitottak a használható innovációkra, illetve a fiatalabb kollégák is magukévá tették azt a szemléletmódot, hogy a hagyományok és rendezettség közösségi értékeit hozzuk egyensúlyba újító szándékainkkal és kísérletező kedvünkkel.

Hiszünk abban, hogy korunkban az emberiség válaszút elé érkezett: tovább pusztítja a környezetét és benne önmagát, vagy megtalálja a kivezető ösvényt az újfajta tanulás által. Iskolánkban ezzel kísérletezünk. Olyan tanulási élményeket szeretnénk adni az idejáró fiataloknak, hogy ezek révén kedvük legyen felfedezni önmagukat és világukat, megérteni a problémák természetét önmagukon kívül és belül, s megoldásokat keresni a hibák kijavítására. Olyan diákokat várunk ide, akik fogékonyak erre a hívásra, és képesek kialakítani saját tanulásuk módszereit.

Felvételizz hozzánk!


Igyekeztünk megkönnyíteni Nektek azt a bonyolultnak tűnő utat, melyet egy gimnáziumi felvételi folyamat jelenthet. A következő oldalra kattintva minden fontos információt megtalálsz, hogy elérhesd célod, és mielőbb csatlakozhass boldog közösségünkhöz!

Ismerj meg minket!

Az iskolánk bemutatkozó oldalán jobban megismerheted szervezetünk fent említett sejtjeit, bejárhatod az épületünket. Elolvashatod a régmúlt történetét, és a jövő vízióját. Ismerd meg közösségünket, pedagógiai küldetésünket, és a tagozataink által kínált színes palettánkat, mellyel Te is gazdagíthatod szellemed.

Tagozatok

Nézz be hozzánk virtuálisan

Barangold be iskolánk épületét, akár VR szemüveggel is!
Köszönjük a nextvision3d.com CSR ajándékát, külön köszönet Nyuschal Tamás volt leőweysta diákunknak és Irsik Dánielnek, hogy elkészítették számunkra gimnáziumunk 3D-s modelljét.