Mega „paprikáskrumpli”

Idén is megrendeztük a francia tagozat szokásos évnyitó délutánját. Galéria
Bereginé Szőts Annamária
2021. szeptember 23.

A Leőwey-s hagyomány szerint a francia tagozat nyelvi előkészítő osztályát minden évben egy mega paprikáskrumpli délutánra hívjuk a tanév elején, melyet a felsőbb évesek szerveznek.

Idén, a megszokottól eltérően, két osztály vett részt a rendezvény lebonyolításában. A 10. f-esek beszerezték az alapanyagokat és különböző csapatépítő játékokkal szórakoztatták a legfiatalabbakat, amíg a 9. f-esek nagy gonddal készítették el bográcsban az ételt.
Kora délután kezdődött a program, ekkor már a 9. f osztály szorgalmasan darabolta a hagymát, pucolta a krumplit és vágta a virslit. Mire ezzel végeztek, már a bogrács is készen állt a főzéshez. A szervezők a vegánokra illetve vegetáriánusokra is gondoltak, így húsmentes paprikás krumplit is készítettek! A vendégekre ezenkívül sütik és üdítők is vártak egy hosszú padon, a sportudvaron. A teljes tagozat bevonásával játékprogramokat is szerveztek. Voltak, akik fociztak Laurent tanár úr társaságában (meglepően sokáig), voltak, akik szamurájoztak, illetve vérfarkasost játszottak. Akadtak olyanok is, akik egyszerűen csak leültek, beszélgettek és élvezték egymás társaságát.
Végül, finalement elkészült a finom paprikás krumpli és mindenki jól lakott vele.
Ismét maradandó élményt hagyott a program, nem csak a kicsiknek, hanem a szervezőknek egyaránt!

Moreira Lura
9. f

Mácsai Luca, Novák Sára, Rajnai Rebeka, Rózsa Eszter és Hegedüs János fotói