Kiskutatók délutánja – kutatók éjszakája

Beszámoló, galéria
Bereginé Szőts Annamária
2021. október 5.

Évek óta szokás iskolánkban, hogy a „Kutatók éjszakája” programhoz kapcsolódva megrendezzük a Kiskutatók délutánját. Természettudományos osztályaink diákjai előre felkészülnek a Szabó Attila laborban, hogy az érdeklődő 7-8. osztályosoknak különböző kísérleteket mutassanak be.

A kutatók éjszakája egyik programjáról Szigetvári Dóra 10. d osztályos tanuló számolt be, az iskolai rendezvény fotóit, videóit Jámbori Mihály 9. d osztályos tanuló készítette.


Kutatók éjszakája PTE 

Idén is megszervezték a kutatók éjszakája című rendezvényt Pécsett is. Az egyetem minden kara, szakhoz megfelelően szervezett előadásokat, hogy minden érdeklődő találjon magának előadást. 

Én az orvosi egyetem “Az illegális boncolásoktól a számítógépes képalkotásig – metszetek az anatómia történetéből” című előadásán vettem részt. Az előadás nagyon érdekes volt, és sok mindent megtudhattak az érdeklődők a boncolás történetéről, ami kb. 12 ezer éve kezdődött el. Számos ismert nevet hallhattunk akikről nem is gondoltuk volna hogy részt vettek ilyenben, és azt is megtudhattuk ki volt az első orvos. Mindemellett érdekes volt betekinteni az egyetemi termekbe,  kicsit beletekinteni a jövőbe, és megszemlélni milyen is egyetemistának lenni.

Mindenkinek ajánlom hogy jövőre vegyen részt ezen a rendezvényen érdeklődési körének megfelelően.