Floorball diákolimpia

Harmadik helyen végzett floorball csapatunk az országos elődöntőben
Bereginé Szőts Annamária
2022. január 3.

Kecskeméten rendezték meg december végén az V.-VI. korcsoportos floorball diákolimpia országos elődöntőjét. Gimnáziumunk fiú csapata megyei bajnokként volt jelen az eseményen. 

Két csapat visszalépése miatt hat csapattal rendezték meg a versenyt, amelyen kifejezetten színvonalas mérkőzéseket lehetett látni. Két három fős csoportba sorsolták a csapatokat. Iskolánk Szegeddel és a házigazda Kecskeméttel került az ’A’ jelű csoportba.

Leőwey Gimnázium, Pécs – Szeged 4:1
A mérkőzés elején a szegedi fiúk fizikális fölénye érezhető volt, viszont Csekő Ati (10.c) szenzációs egyéni villanásai meglepték az ellenfelünket, majd a mérkőzés második felében tovább növelve előnyünket magabiztos győzelmet arattunk.

Leőwey Gimnázium, Pécs – Kecskemét 4:0
A kecskeméti srácok valósággal nekünk estek, sok mozgással nyomás alá helyezték csapatunkat, viszont azt nem sejtették, hogy pont ez volt a csapatunk célja, hogy a lelkes kecskemétiek fellazult védelmét kontrajátékkal fogjuk meglepni. A taktikánk sikeres volt és Nyaka Donát pontos távoli lövéseivel, valamint Szűcs Dani (12.a) fontos védéseivel csoportelsőként a legjobb négy közé jutottunk.

ELŐDÖNTŐ

Leőwey Gimnázium, Pécs – CR Nagy Lajos Gimnázium, Pécs 3:3 (büntetőkkel 3:4)

Baranya megyéből két csapat is képviselte magát az eseményen. A Baranya megyei döntőben hatalmas meccsen, szenzációs játékkal vertük a Nagy Lajos csapatát, akik megyei második helyen szintén az országos elődöntő mezőnyébe jutottak.
A mérkőzés végletekig kiélezett és feszült találkozót hozott, de ebben semmi meglepő nincs, ugyanis a presztízs mellett a tét az ország legjobb 8 csapata közé jutás volt, (mivel az országos elődöntő első két helyezettje jut az országos döntőbe). Hatalmas nyomás alatt játszottunk, jóformán levegőhöz jutni is alig volt időnk, korán vezetést szerez ellenfelünk, majd Nyaka Donát távoli lövésével 1:1. Tűzijáték a kapunk előtt, ami kis idő elteltével ismét kapott gólt eredményezett, 2:1 oda. Ezt követően Csekő Ati percei következtek, szenzációs lövése a lábak között az ellenfél kapujában kötött ki 2:2. Három perccel a vége előtt ismét a Nagy Lajos giminél az előny 3:2, de Csekő egy parádés összejátékot követően higgadtan gurította el a kapus mellett a labdát 3:3, vége a rendes játékidőnek. Szétlövés következik, egész pálya üres kapu. 3-3 játékos készülhetett büntetőket lőni. Lement az első három páros és a mérkőzés még nem dőlt el 2-2 gól és 1-1 hiba mindkét oldalon, így következhetett a ’hirtelen halál’, itt már egy-egy lövés következik mindkét félnél, amíg valaki nem hibázik. A negydik körben mindkét csapatnál hiba, az ötödik körben mindkét félnél gól, a hatodik körben hiba itt, gól ott, kikaptunk… Bronzéremért játszhatunk!

3-4. helyért
Leőwey Gimnázium, Pécs – Szeged 3:2

Érezhető volt a csalódottság az elveszített elődöntő miatt, de a fiúk igazi sportemberekhez méltóan, alázattal és tartással Csekő, Nyaka és Papp Dárius góljaival szép győzelmet arattak, a már-már durva játékstílussal rendelkező szegedi fiúk ellen.

Összegzésként fontos megemlíteni, hogy a megyei döntőt és az országos elődöntőt együttvéve nem szenvedett vereséget csapatunk, ugyanis hét győzelem mellett egy döntetlennel szenzációs teljesítményt nyújtottak, büszkék lehetünk rájuk.

Felkészítő tanár: Varga Tamás