Röpiseink első féléves sikerei

Beszámoló, galéria
Bereginé Szőts Annamária
2022. január 5.

PEAC-LIGA Pécsi Városi Női és Férfi Röplabda Bajnokság. -Férfi 1. forduló

Újonnan alakuló fiú röplabda csapatunk első, bemutatkozó mérkőzése volt, büszkék lehetünk 5. helyezésünkre.

V-VI. korcsoportos Röplabda „A” Diákolimpia, Megyei Döntő – leány

A nagyon erős megyei mezőnyben sajnos a várakozáson alul szerepeltünk. Döntő szituációkban, pillanatokban többször is rossz döntéseket hoztunk, rendre csak szaladtunk az eredmény után, végül harmadikak lettünk.

V-VI. korcsoportos Röplabda „A” Diákolimpia, Megyei Döntő – fiú

Frissen alakult és szép reményű fiú röplabda csapatunknak végig volt tartása. De az összeszokottságunk hiánya a szetteken belül rendre előjött. A szép reményű jelzőt nem véletlenül használtam, mert a csapattagjaink többsége még csak 9.,10. évfolyamos tanuló, a későbbiekben biztos várnak még rájuk szép eredmények, most a 4. helyet sikerült elhozni.

PEAC-LIGA 2. forduló, Pécsi Városi Női és Férfi Röplabda Bajnokság

Már a csoportmérkőzéseken is hallatlan izgalmas, szoros szettek születtek. De a Leőwey csapata az elejétől a végéig, a döntő csatáig végig nagyon koncentráltan, jó, és bátor játékot produkáltak.
A döntőben a lehető legerősebb csapat ellen is /PEAC U-17 (Babits) – LEŐWEY: 1-2/ ismét nagyon jó, koncentrált játékkal, nagy stratégiai győzelmet aratott iskolánk leány röplabda csapata. Gratulálunk az aranyéremhez!

X.Komlói Regionális -mikulás- Röplabda Kupa

E rangos, jubileumi (X.) röplabda tornán voltak nagyon szép, koncentrált szettjeink is. De az igazsághoz az is hozzá tartozik, hogy voltak kihagyásaink is, sok ziccert rontottunk amiket máskor beszoktunk ütni, és nem megszokott módon a nyitásokba is többször belehibáztunk.
Pozitívum: a bronzmérkőzésen a kétes szituációkban, labdamenetekben, higgadtak tudtunk maradni, küzdöttünk és okos pontokat tudtunk szerezni. Elsősorban a saját magunk kishitűségét győztük le, így a dobogó harmadik fokára felléphettünk.

PEAC-LIGA 3. forduló, Pécsi Városi Női és Férfi Röplabda Bajnokság

Az egész nap olyan koncentráltan játszottunk, ahogy azt a sportpszichológia tankönyvekben már-már megírják. Az előző forduló csapategységét átmentettük erre a fordulóra is, és pluszban megspékeltük önfeledt, felszabadult játékkal.
Az egy mindenkiért, mindenki egyért elvet maximálisan szem előtt tartottuk, főleg a mezőnyvédekezéseinknél.
Ismételten a PEAC U17 csapatát (Babits M. Gimnázium csapata, egy az egyben)
sikerült megverni, de most 2x is! A csoportmérkőzésen és a döntőben is!
A csapatunk egységéről, mentális erejéről és a játékáról mindent elmond, hogy a döntőben 0-1-ről nyertünk 2-1-re, és így ismét aranyérmet vihettünk haza magunkkal.