Aranytoll Országos Helyesírási Verseny

Kovács Melinda 2. helyezést ért el.
Bereginé Szőts Annamária
2022. január 6.

Minden év decemberében a győri Révai Miklós Gimnázium meghirdeti az Országos Aranytoll Helyesírási Versenyt az Arany János Tehetséggondozó Programban tanuló 9. és 10. évfolyamos tanulók számára.

A verseny két részből áll. Az első fordulóban mindig az osztályok legjobb helyesírói mérik össze tudásukat. Idén a mi osztályunkban nagyon szorosan alakultak a pontszámok, de végül sikerült továbbjutnom. Ezt követően felkészítő tanárommal, Tamás Csilla tanárnővel, sokat készültünk a győri országos megmérettetésre. Több évre visszamenően megoldottuk a korábbi versenyfeladatokat, típusfeladatokat gyakoroltunk. De sajnos, szinte az utolsó pillanatban értesültünk arról, hogy idén a pandémia miatt nem utazhatunk Győrbe. Ám a verseny mégsem maradt el, mindenkinek a saját iskolájában kellett megírnia a második forduló feladatsorát és tollbamondását. A feladatlapokat Győrben javították ki. Így derült ki az országos sorrend. Nagyon örültem, amikor megtudtam, hogy országos 2. lettem, így az „ezüsttoll” boldog tulajdonosa vagyok, és az oklevelem mellé egy 15.000 forint értékű Libri könyvutalványt is nyertem.

A Leőwey 10.a  osztályából még Borbély Martin jutott be az országos döntőbe, ő is nagyon eredményesen szerepelt, országos 6. helyezést ért el.

Remélem, hogy a következő tanévben ismét sikerül eljutnom a döntőbe, és jövőre már Győrben lesz az utolsó forduló.

Kovács Melinda
9.a

#   #   #   #