B33 csapataink országos elődöntőn vettek részt

A lányok és a fiúk is Budapesten mérkőztek
Bereginé Szőts Annamária
2022. március 8.

Budapesten a XI. kerületi CAMUGO Sportlab központ adott otthont a területi B33 kosárlabda diákolimpiának, ahol iskolánk női és férfi csapatai is képviselték Baranya megyét. A helyszín kiváló, a szervezés jó, a játékvezetés pedig lehetett volna jobb…

A középiskolás lányok küzdelmeit 11 csapat részvételével rendezték meg és három csoportban bonyolították le a rendezvényt. Lányaink csoportjában három csapat versenyzett a csoportelsőségért, mivel a szervezők csak a csoportelsőknek adtak zöld lámpát a legjobb négy közé jutáshoz, ezért nagyon nehéz feladat várt rájuk. Az első meccsünk végletekig kiélezett adok-kapok volt, ahol Temes Boróka és Ackermann Zsófi kiemelkedő teljesítménye kellett, hogy döntetlenre hozzuk a meccset (10-10). A hosszabbításban a játékvezetők és a szerencse sem volt mellettünk 13:10-re kikaptunk.
A második csoportmeccsünkön az V. kerületi Eötvös következett, a küzdőszellem ezúttal is remek volt, Lehőcz Sári és Szűcs Anna is kiválóan védekezett, ám csapat szinten sok labdát ajándékoztunk az ellenfelünknek és a távoli dobásaink is pontatlanok voltak, végül 14-11-re kikaptunk.

Lány csapatunk tagjai: Ackermann Zsófia (11.d), Lehőcz Sára (12.f), Szűcs Anna (10.f), Temes Boróka (11.b)
Felkészítő tanár: Szander Anita

 

A fiúk mezőnyében is 11 csapat regisztrálta magát, így a lebonyolítási rendszer ugyanaz volt, mint a lányoké. Fiainkat négy fős csoportba sorsolták. Az első mérkőzésünket a budapesti Kolping Sportgimnázium csapata ellen játszottuk. A kezdésnél beragadtunk (0:6), majd pár perc rövidzárlat után kiegyenlítetté vált a játék, ám a fordítás nem jött össze. 17-12-re kikaptunk. A folytatásban a szintén budapesti Comenius gimi következett, akiket Kiss Lajos és Harka Szabi vezérletével, szép játékkal győztünk le 21-11-re. Az utolsó mérkőzésünkön a Kaposvár ellen léptünk parkettre, ahol Gémes Levi és Kulcsár Kolos fontos pontjaival sokáig meccsben voltunk, ám a végére elfáradtak a fiúk és 21-14-re kikaptunk.

Fiú csapatunk tagjai: Kulcsár Kolos (11.c), Harka Szabolcs (11.c), Kiss Lajos (11.c), Gémes Levente (12.c)
Felkészítő tanár: Varga Tamás