Tanulmányi kiránduláson járt a 11. f

Múzeumokat látogattak Budapesten
Bereginé Szőts Annamária
2022. március 18.

Március 11-én 7.00-kor indult a buszunk a Barbakán parkolóból, rövid paksi pihenőt követően 10h30-kor megérkeztünk Budapestre 34+1 fővel mert, sajnos sokan lebetegedtek a héten.

A Nemzeti Múzeumba délután 15.00 órára volt foglalásunk, ezért, hogy a délelőttöt is tartalmasan töltsük, több program közül lehetett választani. Voltak, akik a Retró Élményközpontba mentek, voltak, akik a Szépművészeti Múzeumba és volt, akiknek egyénileg sikerült bejutni az Illúziók Múzeumába (ide sajnos későn foglaltunk így csoportos belépésre nem volt lehetőségünk).

A délelőtti programot követő ebédszünet után a Nemzeti Múzeum lépcsőinél találkkoztunk, majd megkezdődött „A szabadság állomásai” c. tárlatvezetésünk.

Megismertük a múzeum történetét, láthattunk egy „mini színdarabot” Széchenyiről, majd 1848/49 legfontosabb eseményeit mesélték el nekünk egy órában. A tárlatvezetés végén lehetőségünk volt korabeli ruhákba bújni és fotókat készíteni.

Sajnos a sok diákcsoport látogatása miatt nem állt módunkban megtekinteni a Nemzeti Múzeum állandó történeti kiállítását, de mivel mindenkinek nagyon tetszett, amit láttunk, elhatároztunk, hogy a következő alkalommal, ha Budapestre jövünk, mindenképp sort kerítünk rá.

Nagyon tartalmas napunk volt, idén az időjárás is kedvezett nekünk, köszönjük a Rákóczi Szövetség támogatását, hogy részt vehettünk a kiránduláson.

Radványi Krisztina
osztályfőnök