Az impresszionisták és a 10. f

Budapesten jártunk
Bereginé Szőts Annamária
2022. március 19.

Február 8-án a 10. f elindult ismét egy budapesti kalandra. A vonatot választottuk, mert nem árt a változatosság. A terv: megnézni a nemrég átadott Zene Házát és az impresszionista festők műveit bemutató kiállítást.

A Zene Házával kezdtünk. A japán sztárépítész, Sou Fujimoto által tervezett ikonikus épület valódi kortárs építészeti remekmű: organikusan hullámzó, lyukakkal áttört tetőszerkezetével és hatalmas üvegfalaival összetéveszthetetlen látványt nyújt, egy teljesen más univerzum érzetét keltette bennünk.
Ezután az impresszionista kiállítást néztük meg a Szépművészeti Múzeumban „Cezanne-tól Malevich-ig” címmel. A múzeum a Hősök Terén található, és már az épület is nagyon impozáns. Sok impresszionista festményt láttunk, és számunkra eddig ismeretlen festők munkáival is találkozhattunk. A múzeumban külön kis részt szenteltek annak, hogy megismerhessünk egy kis szeletet a kubista stílusirányzatból is. A festmények melletti ismertető szövegek által sok olyan dolgot tudhattunk meg, amelyekre az iskolában nem térünk ki.
A nap végén visszatértünk a vonatállomásra és megkezdtünk utunkat vissza Pécsre. 

Taubert Mariann
osztályfőnök