Kompetenciamérés 2022

Gara Szabolcs
2022. április 20.

Iskolánkban április 21. és 27. között kerül sor az országos kompetenciamérésekre, mely a 9.a, 9.f, 10.b, 10.c és 10.d osztályos tanulókat érinti. A mérés három db, kétszer 45 perces részből áll. Egyik nap a természettudományos mérésre kerül sor, egy másik napon pedig a szövegértés és matematika mérésekre.

Az egyes osztályok beosztása a kövekező:

A természettudományos méréssel kezdő tanulók 8:20-ra érkezzenek reggel az informatika termekhez, a szövegértéssel kezdők pedig 10:25-re. A természettudományos mérés után az érintett osztályoknak a 4. órától órarend szerinti tanítás lesz. A szövegértés és matematika mérésben résztvevő osztályoknak aznap nincs tanítás, vagyis az 1-3. óráik sincsenek megtartva.

Az egyes mérések időrendje:

A mérésekre minden tanuló hozzon magával számológépet és papírt-írószert, amivel a piszkozatot készíti. Ezt nem kell beadniuk a mérés végeztével.

A méréshez a tanulóknak a Google Chrome böngészőben a https://meres.tehetsegkapu.hu oldalon kell majd belépniük, ezután beírják a mérési esemény kódját (ez mindenkinél ugyanaz) és a kitöltéshez használt azonosítójukat (ez egyedi). Mindezek szerepelnek majd azon a kártyán, amit a tanulók névre szólóan megkapnak a mérés előtt.

A szülői kérdőíveket szintén online lehet kitölteni április 25. 14:00-tól május 31. 24:00-ig a https://kerdoiv.tehetsegkapu.hu oldalon. Minden tanuló hamarosan kap majd egy kártyát az osztályfőnökétől, amin szerepel  a kitöltéshez szükséges összes tudnivaló. Kérjük a kedves szülőket, hogy minél többen töltsék ki a kérdőívet!