Németes sikerek

ECL és civilizációs verseny
Bereginé Szőts Annamária
2022. május 16.

Az írásbeli forduló után az Országos német nyelvi ECL verseny döntőjébe került Ősz Hanna 10.d osztályos tanulónk, aki a szóbeli döntőben az előkelő 5. helyet szerezte meg, melyhez gratulálunk!

Április végén került megrendezésre a Német Célnyelvi Civilizáció Verseny döntője, amelyen csapattársaimmal, Bartalovics Zsófival, Gerentsér Annával és Juhász Lucával mi is részt vettünk.

A középiskolai csapatok részére szóló német nyelvű verseny három fordulóból állt, amelyből az első kettő online formában zajlott. Első feladatunk egy környezettudatos életmódról tudósító videó elkészítése volt, a középdöntőben pedig szintén egy fenntarthatósággal kapcsolatos prezentációt kellett összeállítanunk. Mindkét feladatra szép pontszámot kaptunk, így előkelő helyen várhattuk az utolsó, jelenléti fordulót. A Budapesten szervezett országos döntőben számos érdekes feladatot kellett megoldanunk a csapattal, illetve az előző fordulóban elkészített prezentációt is be kellett mutatnunk. A verseny kellemes hangulatban telt és a jól sikerült előadásunknak köszönhetően a harmadik helyezést szereztük meg a döntőben!

Összességében nagyon elégedettek vagyunk a teljesítményünkkel és olyan élményként éltük meg ezt a megmérettetést, amelyből a későbbiekben is biztosan tudunk majd profitálni.

 

Doma Zsófia
11.d

#   #   #   #   #   #