Átadták a Louis-díjat a Leőweyben

Keresztes Rozi elismeréséről a pecsma.hu is írt.
Bereginé Szőts Annamária
2022. május 25.

Keresztesi Rozi az idei tanévben végző 12. f osztály tanulója, aki az itt eltöltött 5 éve alatt az osztály legjobban teljesítő diákjai közé tartozott.

Egy végtelenül kedves, kiegyensúlyozott fiatal, harmonikus személyiségével mindenkit magával ragad. Nyitott az új dolgok megismerése iránt, s nem csupán tanulmányi eredményeivel, de kreativitásával és szociális érzékenységével is lenyűgözött minket. Minden feladatát mély alázattal látja el, és erényei, sikerei ellenére is szerény tud maradni.
Az osztályközösségben is fontos szerepet töltött be, véleménye fontos volt a többiek számára. Szükség esetén határozottan kiállt egy-egy ügy ellen vagy mellett anélkül, hogy ezt erőszakosan tette volna.
Mind emberileg, mind tanulmányilag példaértékű teljesítményt nyújtott és a francia tagozat tanárainak egyhangú döntése alapján őt illeti meg a Louis-díj.
A díjat Catherine Feidt, volt pécsi tiszteletbeli francia konzul és édesanyja, Nicole Feidt, képviselő ajánlották fel annak a tagozatos diáknak, aki példás szorgalommal, önerejét maximálisan kihasználva végzi tanulmányait, s hisz abban, hogy a tanulás előbb-utóbb meghozza gyümölcsét. A díj nevét családi példa alapján választották ki, amely azt bizonyítja számukra, hogy a dolgos életút sikeres lehet. 
Idén a végzős Keresztesi Rozinak ítélték oda a kitüntetést, amit Catherine Feidt személyesen adott át kedden a gimnáziumban.

A hírről a pecsma.hu is írt.

#   #   #   #   #