Francia két tannyelvű tagozatok nyelvi versenye

Debrecenben jártak diákjaink
Bereginé Szőts Annamária
2022. június 8.

Mindössze egy hete, hogy Debrecen gyönyörű városában jártunk egy kéttannyelvű francia verseny miatt. Az út fárasztó volt, és igen meleg volt odafele, viszont mindenki élvezte, és mindössze két megálló után ott is teremtünk Magyarország második legnagyobb városában.
Először elfoglaltuk a szállást. Mivel koleszben voltunk, az elvárások nem voltak nagyok, de jobb volt, mint amire számítottunk. Utána a főtérre indultunk, ami nagyjából 5 percre volt a szállástól. A város teljesen más világ, mint Pécs, sokkal jobban nyüzsgött az élet, és a villamos is rásegített, hogy más képet formáljon magáról a város. Megnéztük a Református templomot és Kollégiumot, amiben a magyar irodalom sok híressége tanult. Mindenki a városban nézelődött, viszont a 3 fiatalember ehelyett inkább megebédelt. Végül 6 órára visszatértünk a szállásra, ahol megkezdődött a bemutatkozó est.
Minden csapatnak egy előadást kellet prezentálnia, amivel egyben be is mutatták maguk és iskolájukat. Majd az egyes iskolák csapattagjai külön csoportokba osztották, és ezek a vegyes csaptok játékos feladatokat oldottak meg együtt. Utána 11 óráig szabadfoglalkozás volt, sok emberrel megismerkedtünk (és ismét a 3 legényen kívül mindenki időben visszament a szobájába.)
Reggel elsétáltunk a verseny helyszínére, Fazekas Gimnáziumba. Ott egy rövid reggeli és megnyitó után megkezdődött a verseny, amely egy írásbeli és egy szóbeli részből állt. Az írásbeli részben több különböző feladatot kellett megoldani, mint pl: keresztrejtvény, fogalmazás írása, szövegkitöltés stb. A szóbeli részben pedig egy rövid, 3 perces, hang nélküli videót mutattak meg nekünk A látottakat el kellet játszani, és nekünk kellet megírni hozzá a szöveget. Utána egy kis szabadidő következett, majd az eredményhirdetés.
A versenyen a 9/Kny csapata (Csabai Dorottya, Deguenon Olivér, Hóbár Borbála, Tabi Ágoston Várnai Emma) 3., míg a 9. f csapata (Király Iván, Salamon Réka, Túri Zorka, Vojcsik Adél, Zichy Emma) 7. helyezést ért el kategóriájában.
Végül szinte rögvest utána hazatértünk szeretett városunkba egy újabb gördülékeny út során. Mindet összevetve nem volt rossz.

Király Iván, Deguenon Olivér, Tabi Ágoston

#   #   #   #   #   #