Nyári tábor az orvosi egyetemen

Végzős bikémeseink beszámolója
Bereginé Szőts Annamária
2022. augusztus 30.

Július 03 – 08. között lehetőségünk volt a PTE Általános Orvostudományi Kar által szervezett táborban részt venni. Néhány osztálytársammal indultunk neki a hétnek, és elmondhatom, mindegyikőnkre meglehetősen nagy hatással volt.
Vasárnap csapatokra lettünk bontva, akikkel a hét további részén együtt mozogtunk, dolgoztunk. Szerveztek nekünk csapatépítő programokat, hogy összeismerkedjen az ország minden részéről érkezett, az egyetem iránt érdeklődő középiskolás. Csapatvetélkedőt, városvetélkedőt szerveztek nekünk, Orfűn sárkányhajóztunk, és részt vettünk egy főzőversenyen is.
Hétfőtől csütörtökig számos előadást meghallgathattunk, és meglátogattuk az egyetem több intézetét is. Bepillantást nyertünk az igazságügyi, a mediskillsLab, a pathológia, anatómia, biofizika, mikrobiológia és élettan intézetbe is. Engem leginkább az anatómia, a pathológia és az igazságügyi intézett nyűgözött le, elképesztő élmény volt. Pénteken életút előadásokat hallgattunk, ahol megismertük néhány hallgatónak a történetét, élményeit és tapasztalatait. Végül a tábor lezárult, és mindenki megkapta a neki szóló oklevelet.
Nagyon jól éreztük magunkat. A legjobb mégis az volt, hogy hallgatók is jelen voltak, így bármikor feltehettük kérdéseinket bármivel kapcsolatban. A hét végére egyre biztosabban éreztem, hogy itt a helyem, és mindent el is követek, hogy én is itt tanulhassak. Egy álom válna valóra.

Trasszer Vivien
12. c

 

Az utolsó évünk előtt lehetőségünk nyílt egy hetet eltölteni a pécsi orvosi egyetem nyári táborában. Rajtam kívül 3 osztálytársammal július első vasárnapján beregisztráltunk és csapatot választottunk. Az ország minden részéről érkeztek táborozók, akikkel együtt kellett dolgoznunk a hét folyamán. Minden nap kaptunk reggelit, ebédet és vacsorát is. A tábort egyetemisták vezették, akikkel beszélgethettünk az ottani egyetemi életről. Nagyon sok csapatépítő programunk volt, amik közül az orfűi vacsorafőzést emelném ki. Aznap délután két busszal elutaztunk Orfűre és ott a csapatok összemérhették főzési és evezési tudásukat. Gulyáslevest kellett főzni, amit a szakács zsűri pontozott, illetve sárkányhajózási verseny is volt. A parton szereveztek nekünk egy dj-t, aki rengeteget dobott a hangulaton.
Napközben reggel 9 órától egészen 5-6-ig előadásokon és intézetlátogatásokon voltunk. Ezek közül nekem az anatómiai előadások, az igazságügyi és a pathológiai intézet tetszett a legjobban. 
A csapatvezetők nagyon közvetlenek voltak és mindenben segítettek. 
Összességében a hét végére nagyon elfáradtunk, de minden percét megérte. Számomra a cél az orvosi, mostmár 110%-ig biztosan. 
Hálás vagyok, hogy résztvehettem, mert felejthetetlen élményekkel gazdagodtam. 
 
Csukle Hanna
12. c

Képek forrása: PTE ÁOK

#   #   #   #   #   #