Rajczi Péter-díjat kapott Laurent Fleuret tanár úr

A város napján vehette át az elismerést
Bereginé Szőts Annamária
2022. szeptember 9.

Pécs Megyei Jogú város Önkormányzata Közgyűlése Laurent Fleuret részére a magyar-francia kapcsolatok ápolásáért, kimagasló tanári munkájáért Rajczi Péter-díjat adományozott.

Laurent Fleuret Daniel 1999-ben érkezett Magyarországra, mint friss diplomás történelem földrajz szakos tanár. A PTE francia tanszékén adott órákat, majd 2002- ben hat tanártársával együtt részt vett a Leőwey Klára Gimnázium magyar-francia két tanítási nyelvű tagozatának alapításában, a pedagógiai program kidolgozásában. 2003 és 2006 között a pécsi Alliance Française igazgatója volt. 2010-ben felvette a magyar állampolgárságot. Elvégezte a történelem tanár szakot, így 2012-ben magyar diplomát is szerzett. 2012-ben vezetője lett a Pécsi Leőwey Klára Gimnázium magyar-francia két tanítási nyelvű tagozatának. Jellemző munkájára, hogy nemzetközi távlatokat nyit a diákok számára. Informálja őket a francia felsőoktatásba való bekerülés lehetőségeiről, segítséget nyújt a felvételi adminisztrációs eljárásában, s felkészíti a jelentkezőket francia egyetemi felvételi beszélgetésre.
Fontos számára, hogy a tagozat kölcsönös jó kapcsolatot ápoljon a város frankofón kulturális és oktatási intézményeivel: az Alliance Française zel és a PTE francia tanszékével, ahol ő maga is óraadó.

in.: Város napja Kiadvány 2022