Felsőoktatási tájékoztató nap a Nagy Lajosban

2022. november 18., péntek 11 óra
Bereginé Szőts Annamária
2022. október 20.

Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma és Kollégiuma, az Oktatási Hivatal és a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara ismét megrendezi a felsőoktatási tájékoztató napot.

A rendezvény időpontja:
2022. november 18., péntek 11 óra

A rendezvény helyszíne:
Ciszterci Rend Pécsi Nagy Lajos Gimnáziuma és Kollégiuma, 7621 Pécs, Széchenyi tér 11.

Az eseményre várják a 11-12. évfolyamos diákokat, pedagógusokat.

A rendezvényen az ország felsőoktatási intézményeinek karai mutatkoznak be. (Az előző tanévekben 22 felsőoktatási intézmény több mint 100 kara képviseltette magát és mintegy 1200 középiskolás diák volt jelen.) A felsőoktatási intézmények bemutatkozását kísérő általános előadások témái a felvételi jelentkezés és pontszámítás alapvető tudnivalói, az állami ösztöndíjas képzésre felvettek lehetőségei és kötelezettségei.

 az Oktatási Hivatal szakembereinek előadásait, ill. a felsőoktatási intézmények képviselőit elérhessék azon tanulók is, akiknek nincs lehetősége az Educatio kiállításra, vagy távolabbi felsőoktatási intézmények nyílt napjára utazni.

Program és regisztráció:

11:00-12.00: Plenáris előadások

  • A 2023-as felvételi eljárás és pontszámítás legfontosabb tudnivalói és az ösztöndíjas képzések jellemzői – Bukta Péter osztályvezető, Oktatási Hivatal Tájékoztatási Osztály
  • Élet, pálya, tervezés – #ajelenajovod – Piacsek László projektiroda vezető, Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara
  • Szakképzés érettségi után – Metzger Tibor kancellár, Baranya Megyei Szakképzési Centrum

11:30-14:00: Börze (felsőoktatási intézmények karai, szakkollégiumok, a megye munkáltatói)

A rendezvényen előzetes regisztrációt követően tudnak részt venni a diákok. Kérjük a pedagógusokat, hogy regisztrálják a csoportokat az alábbi linken: https://crnagylajos.hu/hovatovabb/