Bronzérmet szereztek kézilabdázóink

A megyei diákolimpián ezúttal a fiúk jeleskedtek
Bereginé Szőts Annamária
2022. november 10.

Az idei tanévben kétfordulós rendszerben bonyolították le a megyei diákolimpiát az V-VI. korcsoportos kézilabdázó fiúknak. Mindkét fordulóban a Lauber Dezső sportcsarnok adott otthont a rendezvénynek.

Az első fordulóban három csapat részvételével megyei selejtezőt rendeztek, ahol a Babits Gimnázium és a Baranya Megyei SzC Komlói Technikum mellett iskolánk csapata mérte össze erejét. Ebből a trióból csak egy csapat juthatott a megyei döntőbe. Az első mérkőzésen a Babits Gimnázium csapatát 5 gólos hátrányból fordítva 29:24-re győztük le, melyen Elekes Buda (11.c) egymaga 14 találattal járult hozzá a sikerhez. A következő meccsünkön a Komlói Technikum ellen komoly hátrányt ledolgozva bravúros döntetlent értünk el (26-26). Jani Marci (11.c) 10 gólig és Elekes Buda (11.c) 9 találatig jutott, ám a sikerhez Czibók Milán (11.c) remek mezőnymunkája is kellett, így a megyei selejtezőt megnyerve döntőbe jutott a csapat.

A megyei döntőben a tavalyi tanév két országos döntős csapata várt a fiúkra. Első mérkőzésen a Pécsi Janus Pannonius Gimnázium nagy falatnak bizonyult és 35-23-ra kikaptunk. Ezt követően rövid pihenő után a komlói Nagy László Gimnázium ellen sokáig meccsben voltunk, viszont több nagy helyzetet is elpuskáztunk, így 27-21 arányban vereséget szenvedtünk. Ezzel az eredménnyel az előkelő harmadik helyen végeztünk a megyei döntőben. A fiúkra nagyon büszkék lehetünk, végig küzdöttek egymásért, kiváló csapatszellem jellemezte őket, nagyszerű sportemberek.

Csapat tagjai:
Czibók Milán, Elekes Buda, Jani Márton, Kulcsár Kolos, Sebestyén Gergő, Seres László, Tabi Ágoston, Tarrósy Áron, Tarrósy Iván, Ungvári Zsombor, Vasvári Viktor, Maser Márk.

Felkészítő tanár: Varga Tamás