Lezárult a Nagyszüleink története című esszéíró pályázat

A PTE felhívására több diákunk is készített pályamunkát
Bereginé Szőts Annamária
2023. január 11.

Decemberben lezárult a Pécsi Tudományegyetem Német Történelem és Kultúra Délkelet-Közép-Európában Alapítványi Tanszék és a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata által az ősszel Nagyszüleink története címmel meghirdetett esszéíró pályázat.

A versenyre az ország egész területéről beérkezett, jobbnál jobb történeti jelentőségű családi dokumentumokkal és fotókkal színesebbé és értékesebbé tett pályamunkákat a zsűri négy külön kategóriában díjazta, melyből háromban iskolánk német tagozaton tanuló diákjai kiemelkedő eredményeket értek el.

A zsűri döntése alapján a legjobb magyar nyelven írt történet kategóriájában Ronczyk Franciska 10.d osztályos tanuló, a legjobb fotó gyűjtemény kategóriájában Horváth Tamás 10.d osztályos tanuló, a legjobb dokumentum gyűjtemény kategóriájában pedig Romeisz Corina Frida 9.d osztályos tanuló pályaműve részesült díjazásban.

A nyertesek okleveleiket és nagy értékű könyv-ajándékutalványukat iskolánk könyvtárában vehették át a német munkaközösség tanárai és a középiskolai pályamunkák zsűrizésében részt vevő Kiss Bence István tanár úrtól.

A kiemelkedő eredményt elért tanulók pályamunkái alább olvashatók.

Szeretettel gratulálunk az elért eredményekhez!

Pályamunkák:

Ronczyk Franciska 10. d
Romeisz Corinna Frida 9. d
Horváth Tamás 10. d

#   #   #   #   #   #