Nemzetiségi tanulmányi ösztöndíj

Öt diákunk részesült az elismerésből
Bereginé Szőts Annamária
2023. március 31.

Ünnepélyes keretek között adták át a 2022. évi Nemzetiségi Tanulmányi Ösztöndíjakat 2023. 03. 24-én a pécsi Miroslav Krleza Horvát Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégiumban

 A Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága minden évben pályázatot hirdet a Nemzetiségi Tanulmányi Ösztöndíjára. Ezt azok a diákok nyerhetik el, akik egy nemzetiségi anyanyelvű és kétnyelvű nemzetiségi program szerint működő középfokú iskolában tanulnak, és kiemelkedő képességük és tanulmányi eredményük mellett a nemzetiségi kulturális élet aktív szereplői.

Iskolánk Német Nemzetiségi Tagozatának diákjai közül idén Laklia Csenge, Pethő Anna, Vidos Julianna, Schneider Dóra és Szűcs Ramóna vehették át ezt a kitűntetést. Kimagasló tanulmányi eredményükért, német nemzetiségi versenyeken való eredményes szereplésükért, a magyarországi németség kulturális életében és a népi kultúra megőrzésében vállalt aktív részvételükért nyerték el az ösztöndíjat.

Az okleveleket Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár adta át a pécsi Miroslav Krleza Horvát Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégiumban rendezett ünnepélyes díjátadón.

Szívből gratulálunk a kitűntetéshez!