Ismét megrendeztük a Mikola versenyt

A tizedikes fizikusoknak május elején adott otthont iskolánk
Bereginé Szőts Annamária
2023. május 17.

Felkérésre, 2012 májusától iskolánk rendezi a Mikola Sándor Országos Középiskolai Tehetségkutató Fizikaverseny tizedikes döntőjét.

Idén már tizenegyedszer hirdette meg a Leőweyért Alapítvány a háromfordulós Mikola versenyt, és tizedik alkalommal rendeztük meg a tizedikes döntőt. (A járvány két esztendejében elmaradt a döntő.)

A járvány alatti visszaesés után tavaly erősen növekedett a versenyre való jelentkezések száma. Nagy öröm, hogy ez a trend idén is folytatódott. Az első fordulós feladatlapot 2023 februárjában 158 középiskola 2796 diákja írta meg.
Ebben mindenkinek 5 numerikus feladatot kellett megoldania 3 óra alatt. A legalább 50%-os teljesítményt elérő diákok a 2. fordulóba jutottak. Idén ez 97 középiskola 419 diákjának sikerült.  Az újabb megmérettetésre március 22-én került sor.

A III. fordulóban (döntő) 50 kilencedikes diák Gyöngyösön, valamint azzal egy időben 47 tizedikes diák Pécsett, a Leőweyben versenyzett május 7-9. között.
A visszajelzések alapján a résztvevők (diákok, tanárok, zsűri, szülők) elégedetten, boldogan mentek haza.
Ezekben a napokban (is) nagyon jó volt leőweystának lenni.

Erre a rendezvényre elsősorban, mint rendezők gondolunk, de évről évre szépen teljesítenek a leőweys diákjaink is. Így volt ez idén is.

9. évfolyam (Gyöngyös):
Hornok Máté (9.C) – 10. hely

10. évfolyam (Pécs):
Klement Tamás (10.C) – 11. hely

Simon Péter
tagozatvezető, szervező

#   #   #