Rendhagyó történelemóra

Iskolánkba látogatott a francia tagozat egykori lektora: Adrien Quéret-Podesta
Bereginé Szőts Annamária
2023. június 1.

A tanár úr 2010 és 2013 között volt anyanyelvi lektor gimnáziumunkban, 10 évvel később nagy örömmel jött el ismét hozzánk, az alkalomról facebook oldalán is beszámolt:

En pleine action au lycée Klára Leőwey de Pécs mardi 2 mai, où j’ai présenté deux exposés en français pour les élèves de la section bilingue franco-hongroise, d’abord sur le thème des débuts de l’union personnelle hungaro-croate au XIIème siècle puis sur celui des manuscrits. Ce fut un très bon moment avec des élèves très attentifs, je remercie chaleureusement Laurent Fleuret, mon ancien chef à la section bilingue, pour l’organisation de cet évènement et pour s’être chargé d’immortaliser l’instant.

Történelemóra május 2-án, kedden a Pécsi Leőwey Klára Gimnáziumban, ahol két előadást tartottam francia nyelven a francia kéttannyelvű tagozat diákjainak:  először a XII.  századi magyar-horvát perszonálunió kezdeteiről, majd a kéziratokról. Nagyszerű élmény volt, figyelmes, érdeklődő tanulókkal. Hálásan köszönöm Laurent Fleuret-nek, egykori munkaközösségvezetőmnek, hogy megszervezte ezt az eseményt, és hogy egy pillanatát fotón meg is örökítette.

Fordította:
Lajter Zsófia és Varga Bernadett
10. f

#   #   #   #   #   #