Seitenweise – nemzetközi irodalmi projekt

Iskolánkat a 10. d osztály tanulói képviselték
Bereginé Szőts Annamária
2023. június 13.

Iskolánk német tagozatos diákjai vettek részt az idén első alkalommal megrendezésre került „Seitenweise” német ifjúsági irodalmi projektben, amelynek célja az olvasás népszerűsítése, miközben a könyvek társadalmi üzenetei és problémái felé irányítja a figyelmüket.

A felhívás a legalább B1-B2 nyelvi szintű tanulókat célozta meg, akik az 9-10-es évfolyamon tanulnak. A projekt keretében a diákok olyan aktuális és  globális társadalmi problémákat feldolgozó könyvet olvastak, amely témája a tolerancia, felelősség, mint pld. ökológia, fenntarthatóság vagy sokféleség.

Az idei évben Julya Rabinowich Dazwischen: Wir című műve állt a pályázat középpontjában, aminek főhőse egy 16 éves menekült lány (csak sejteni lehet, hogy honnan), aki családjával együtt keresi a helyét a befogadó országban (valahol Európában).

Diákjaink miután elolvasták a művet, kreatív, általuk választott módon és formában dolgozták fel azt kiscsoportos formában. Több nagyon kreatív és ötletes projektmunka született.

Czigler Liza, Kárpáti Kinga 10.d

Bálint Brigitta, Takács Sára 10.d

Végül Boda Mirjam, Horváth Tamás és Ronczyk Franciska 10 d. osztályos tanulók kisfilmje képviselte iskolánkat a budapesti döntő megmérettetésen. Gratulálunk!

#   #   #   #