Nyertüüüüüünk…

... a "Millió lépés az iskoládért" kampányban
Bereginé Szőts Annamária
2023. június 16.

Köszönjük mindenkinek – diákoknak, tanároknak, szülőknek, volt leőweystáknak… – aki részt vett a „Millió lépés az iskoládért” kampányban és lépéseivel hozzájárult ahhoz, hogy a Leőwey is teljesítse az országos kék kör lépésszámát. Így lehetőséget kaptunk arra, hogy részt vegyünk a sorsoláson, ahol közel 2000 intézmény közül 100 mellé – köztünk mellénk – állt a szerencse, és nyert 1.000.000 Ft értékben sportszereket az iskolájának.

A Magyar Szervátültetettek Szövetsége 2022. évben útjára indította a „Millió lépés az életért kampányt”. Ennek keretében 6500 embert ösztönöztek az aktívabb életmódra, akik a rendszeres mozgás mellett számos fontos ismeretre tettek szert a szív- és érrendszeri betegségek felismeréséről és megelőzéséről.

Az Aktív Magyarország Program támogatásával idén a „Millió lépés az iskoládért” kihívással szeretnék a tanulókat, a szülőket – és mindenkit, aki szívesen segítené régi iskoláját – 77 napon keresztül mozgásra ösztönözni.

A támogatásnak köszönhetően az iskolák 1 millió forintos sportszervásárlási támogatásban részesülhetnek.

A kihívásban a Millió lépés mobilapplikáció letöltésével lehetett részt venni, amelyben a lépések mellett további 60-féle mozgásforma alakítható át lépésszámmá. A kihívás 11 hete alatt minden héten más-más kihívó – ismert közéleti személy, sportoló vagy szervátültetett – inspirált a mozgásra. A kihívás résztvevői virtuálisan végigjárták és megismertik az Országos Kékkör túraútvonalait és legszebb látnivalóit, a napi rendszerességgel küldött „Tudtad-e?” üzenetekből pedig egyre több és több ismeretre tettek szert az egészséges életmód és a mozgás fontosságáról.

Mi volt a cél?

Hogy minél több résztvevő bevonásával, rendszeres mozgással lépéseket gyűjtsenek az iskoláknak, és minél többször végigjárják a Kékkört!

Mozogj, és nyerj!

100 iskola nyerhetett sporteszközök vásárlására 1-1 millió forintot az Aktív Magyarország Program felajánlásaként, összesen 100 millió forint értékben.
Minden iskola, amelyik legalább egyszer körbeért a Kékkörön, részt vett a sorsolásban, amit 2023. június 14-én 10 órakor élőben közvetített az m4 sport csatorna!

Hogy ki csatlakozhatott? Bárki!

Általános és középiskolás diákok, szülők, tanárok, véndiákok, polgármesterek, képviselők, és bárki, aki aktív mozgással szerette segíteni az általa választott iskolát!

További információk: www.milliolepes.hu