Természettudományok interaktívan

Az AJTP tehetségtáborban a hetedikes gyerekek a laborunkkal is megismerkedtek.
Bereginé Szőts Annamária
2023. július 19.

Mint minden év júniusában, a természettudományos tagozat idén is aktívan részt vett az AJTP Tehetségtábor programjában.

A 2023. június 20-án érkező 7. osztályos diákok körében is szerettük volna népszerűsíteni a biológia és a kémia tantárgyakat.
Munkaközösségünk tapasztalata, hogy látványos  kísérleteken, játékos feladatokon  keresztül, a csoportmunka előnyeit kihasználva mindig sikerül felkelteni a diákok érdeklődését a természettudományos tárgyak iránt. Ezzel a céllal szerveztük meg idei programunkat is.

A program első részeként a hozzánk érkező diákok  egy szabaduló szobás játékban vettek részt. A játék során tizenegy feladatot kellett a fiatalokból szerveződő csoportoknak megoldani, ahol természettudományos és környezetvédelmi problémákat vetettünk fel. A játék során igyekeztünk minden érzékszervet „megmozgatni”.   Az ízlelés, szaglás, tapintás, látás, hallás eszköztárával sikerült a játékos feladatokat megoldaniuk. A gyerekek nagyon élvezték azokat a kémiai kísérleteket, amelyeket ők maguk végezhettek el.

A program második részében egy vetélkedőt szerveztünk madárismeret és állatföldrajz témákban.

A legügyesebb csoportokat apró meglepetéssel díjaztuk.

A szabaduló szobát megtervezték, a programot megvalósították: Lajos Lilla és Wellesz Andrea tanárnők.  A kísérletek előkészítésében Molnár Lilla segédkezett.