Paprikáskrumpli

Idén is vendégül látták a franciások a fecskéket.
Bereginé Szőts Annamária
2023. október 6.

Paprikáskrumpli a vendéglátó szemével…

Szerintem az idei paprikáskrumpli is nagyon jól sikerült, és számomra még jobb élmény is volt így, hogy mi szerveztük, hiszen még nem szervezett az osztály együtt ehhez hasonló programot. Úgy gondolom, hogy első ilyen élménynek szuper volt, hiszen közösen szépen össze tudtunk dolgozni, nagyon izgalmas volt a szervezés folyamata, mindenki vállalt valamilyen feladatot, játékot, amivel hozzájárult a program sikeréhez. Remélem, hogy a kny-es diákok is élvezték, hiszen elég sok játék közül lehetett választani, és mellesleg a paprikáskrumpli is nagyon finom lett.

Iván Levente
9. f 

2023-at írunk, és az új franciás osztály először élhette át, milyen igazi leőweysnek lenni.
Az idei paprikáskrumpli-főzés – csak úgy, mint az összes előző – igen nagy sikerű volt, és úgy gondoljuk, nem csalódott senki. A nap elejétől megvolt az izgalom, bárhova ment az ember, mindegyik folyosón csak erről lehetett hallani. A 9. f osztály szorgosan elkezdett pakolni és készülődni már közel 2 órával a kezdés előtt. Szerveztünk és szorgoskodtunk, hogy a lehető legjobb programot és a legjobb paprikáskrumplit adjuk a KNy-eseknek. Én személyesen is megkérdeztem rengeteg résztvevőt, hogy hogy érzik magukat, és egy magányos, vagy szomorú választ sem kaptam. A tanári kar és a diákok is olyan munkát tettek bele, ami nélkül ez egy unalmas, “a tanár azt mondta, muszáj” program lett volna. A fecskék finom süteményei nélkül pedig csak feleennyire lett volna varázslatos ez a bizonyos délután.

Zsebi Kolos
9. f

Paprikáskrumpli a vendég szemével…

Reggel 7:30
A harmadik szinten a termek előtt egyre több kny-nyes sodródott az árral, míg végül egy csapatba gyűlve mindenki megérkezett az F2-es terembe. A halk beszélgetések gyorsan összefonódtak, a témák sokasága két tevékenységre összpontosult. A mai dolgozat és a délután megrendezésre kerülő paprikáskrumpli főzés mindenkit lázba hozott. Ekkor megszólalt a csengő, sietve két csoportra bomlottunk, majd mindenki a saját órájára sietett.
Hét óra telt el. Még mindenkinek francia szavakon járt az agya, de lassan kezdtünk a délelőtti pörgésből áthaladni a nyugalommal átitatott délutánba.
Délután 15:00
A parti készen állt. A 9.f és egy-két másik osztályból jött tanuló várt minket az udvaron. Voltak, akik a paprikáskrumplit készítették Bobó és Radványi tanárnővel és voltak, akik beálltak közénk, hogy különféle játékokat tanítsanak nekünk. Mi kipakoltuk az otthonról hozott sütiket, majd kisebb csoportokban kezdtünk el szétnézni. A fiúk nagy része rögtön elfoglalta a pályát, majd a kosár illetve a foci tudásukat kamatoztatva szórakoztatták egymást, magukat. A többiek beszélgetésbe elegyedtek. Nemsokára játékba invitáltak minket a kilencedikesek, egy röpdolgozat alóli felmentés volt a nyeremény, ezért kétség sem fért ahhoz, hogy belevágunk. A feladat egyszerű volt, fel kellett a bokánkra kötni egy lufit, majd megpróbálni a másikét kidurrantani. Ez előhozta a versenyszellemet belőlünk, így a békésen induló játékból csata vált, azonban ez csak fokozta a hangulatot. Ekkora már egyfajta felszabadult köd fedte be az udvart. Minden ember arcára mosoly ült ki. A szokásokhoz hűek maradtunk és egy ördögtánccal folytattuk a kora esti programsorozatot.
A felsőbb éves fiúk kihívták az újonc csapatot egy focimeccsre, ahol mindkét csapat remekül teljesített.
Este 17:20
A krumpli elkészült. A focistákon kívül minden diák a bogrács körül lézengett. Miután szedtünk magunknak körbe ültünk egy asztalt és szurkolás közben, nagy nevetések kíséretében elfogyasztottuk a vacsoránkat.
Este 18:30
A fiúk még mindig küzdöttek a dicsőségért, de ekkor már kezdett oszlani a tömeg. Nemsokára a fiúk játéka véget ért és mindenki elhagyta a pályát.

Úgy gondolom ez az este sokkal járult hozzá ahhoz, hogy már most egy összetartó és megértő közösséget alkotunk. Köszönjük mindenkinek a szervezést és a kivitelezést.

Bóni Luca
9/Kny